Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sme rodina prišla s novým návrhom: Chcú, aby 1,6 milióna poistencov nedoplácalo za lieky

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky zo Sme rodina chcú zákonom stanoviť poistencov, na ktorých sa vzťahuje nulový limit spoluúčasti za doplatky na lieky, zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny.

Predkladatelia Boris Kollár, Zuzana Šebová, Petra Krištúfková a Ľudovít Goga novelu zákona o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín na základe verejného zdravotného poistenia predkladajú na februárovú schôdzu parlamentu. Podľa nich ide o opatrenie, ktoré sa môže dotknúť približne 1,6 milióna poistencov.

„Vzhľadom na pozitívny vývoj ekonomiky v Slovenskej republiky sa navrhuje podporiť mladé rodiny s deťmi do troch rokov, ako aj dôchodcov a osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, teda skupiny spoluobčanov, ktoré sú ekonomicky najviac ohrozené,“ uvádzajú poslanci v dôvodovej správe s tým, že tieto skupiny našich spoluobčanov nebudú doplácať na lieky, zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny, ale ich uhradia zdravotné poisťovne z verejného zdravotného poistenia. Návrhom zákona chcú poslanci zabezpečiť kvalitnejší život dôchodcom, osobám s ťažkým zdravotným postihnutím a mladým rodinám s deťmi do troch rokov. 

Viac o téme: LiekyDoplatokSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu