Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Toto Kiska nečakal: Sulík mu naložil za lety vládnym špeciálom domov, drsný odkaz poradcom!

Richard Sulík nešetril kritikou Kisku. Zobraziť galériu (4)
Richard Sulík nešetril kritikou Kisku. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nemal čo lietať! Šéf liberálov Sulík si nedával servítku pred ústa a tvrdo skritizoval prezidenta Andreja Kisku a jeho lety vládnym špeciálom. Účet za prezidentove lety do Popradu, kde žije jeho manželka s dvomi malými deťmi, sa vyšplhal až na takmer milión eur. Kiska skočil Kaliňákovi na lep, no aj tak je to podľa neho neobhájiteľné.

Správu o letoch Andreja Kisku si vyžiadal smerák Martin Nemky. Jeho žiadosť bola schválená a tak sa pred poslancov parlamentu postavil minister vnútra Robert Kaliňák, pod ktorého vládna letka patrí. Ten otvorene povedal, kto z ústavných činiteľov koľko nalietal vládnym špeciálom. Suverénne najviac nalietal prezident Andrej Kiska. Od čias jeho prezidentovania celková suma za lety z a do Popradu, ktoré podľa Kaliňáka nesúviseli s výkonom funkcií, činí až milión eur.

Vládny špeciál
Zobraziť galériu (4)
Vládny špeciál  (Zdroj: Ján Zemiar a Jozef Vydra)

Okrem koaličných poslancov, ktorí kritizovali hlavu štátu, sa do prezidenta obul aj nečakaný kritik z opozície. Šéf najväčšej opozičnej strany Richard Sulík sa tiež obul do Kisku. Na Facebooku napísal k jeho letom do Popradu dlhý status. Považuje za hlúpe, že lietadlá musia lietať, trebárs aj naprázdno, len aby boli zalietavané. Sulík by ich teda najradšej nemal vôbec. "Považujem to za najhlúpejší argument vôbec. Ak totiž nemáme vyťažené lietadlá, tak ich nemajme vôbec," napísal Sulík s tým, že on odmietal lety vládnym špeciálom, keď bol predseda parlamentu s výnimkou dvoch letov.

Toto Kiska nečakal: Sulík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Vyhodil ochrankárov

Sulíkovi dokonca ochrankári odporúčali svoje opatrenia, ale on s nimi spravil krátky proces. "Aj mne rozprávali ochrankári, čo všetko musia a čo všetko nesmú, tak som nechal dvoch či troch vymeniť a bol pokoj. Ochranku som napríklad cez víkend nemal," pokračuje Sulík.

Kde boli jeho poradcovia?

"Samozrejme, byť v Poprade za 30 minút a nie za tri hodiny je veľký komfort a Andrej Kiska zrejme len rád uveril kaliňákovým klamstvám a chytil sa do pasce. Pýtam sa však, kde boli jeho poradcovia. Spali?," pýta sa šéf SaS-ky s tým, že Kiska nemá čo preplácať, keďže ich odklepol Kaliňák.

Na záver Sulík dodal, že jeho 400 letov je aj tak neobhájiteľných. "Suma summarum, chcem veriť, že Andrej Kiska dolietal, lebo 400 súkromných letov je neobhájiteľných."

Viac o téme: Vládny špeciálRichard SulíkAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu