Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Topoľčany: V nemocnici zostala spúšť!

Riaditeľ Nemocnice Topoľčany Martin Naništa v zdevastovaných priestoroch.
Riaditeľ Nemocnice Topoľčany Martin Naništa v zdevastovaných priestoroch. (Zdroj: Nový Čas)

TOPOĽČANY - Šokujúco zničené miestnosti v topoľčianskej nemocnici! Vedenie nemocnice obvinilo bývalého nájomcu a prevádzkovateľa dialyzačného strediska z úmyselného devastovania nemocničných priestorov. Prípad už vyšetruje polícia.

„Firme B. Braun sme koncom vlaňajšieho roka oznámili, že nemocnica s nimi ukončí nájomnú zmluvu a už ju neobnoví,“ povedal riaditeľ nemocnice Martin Naništa.

Podľa neho mala spoločnosť odovzdať prenajaté priestory v primeranom opotrebení. „Sami sa presvedčte, že sú zdemolované, elektrické káble sú prerezané, okná a dvere rozbité,“ ukázal nám priestory bývalej dialýzy riaditeľ. „Nie je možné, aby niekto pri sťahovaní porozbíjal všetky okná, rozbil steny a dokonca poškodil zárubne dverí tak, že sme ich museli všetky vymeniť,“ posťažoval sa. Škodu odhadol na dva milióny.

Naništa tvrdí, že dôvodom na takéto vandalské konanie je boj o pacienta na dialýzu. „Je to jedna z mála oblastí, ktorá prináša zdravotníckym zariadeniam zisk. Veľmi zjednodušene sa dá povedať, že dialyzačné stredisko je lukratívna záležitosť. Aj to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli prevádzkovať vlastné stredisko dialýzy,“ dodal M. Naništa.

Tvrdenia topoľčianskej nemocnice spoločnosť B. Braun rezolútne odmieta. „Ak sú priestory poškodené, tak preto, že cez strechu dlho zatekalo a situáciu prenajímateľ neriešil. Klimatizáciu a technológiu sme si vzali so sebou,“ povedal zástupca spoločnosti Ján Popovič. Poprel tvrdenie, že pri sťahovaní zámerne poškodili prenajímané priestory, no pripustil, že „niečo sa pri sťahovaní mohlo rozbiť“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu