Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zuzana Čaputová prehovorila o svojich plánoch: Do tejto strany nevstúpi! Odkaz pre vládnych demokratov

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Zuzana Čaputová bola v pondelok 22. apríla hostkou živého nahrávania podcastu Dobrovský a Šídlo. Prehovorila o svojich budúcich plánoch, ale aj o tom, či sa v budúcnosti bude uchádzať o prezidentskú stoličku.

archívne video

Zuzana Čaputová o tom, že neplánuje ísť do politiky (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

podcaste Zuzana Čaputová uviedla, že neľutuje svoje rozhodnutie druhýkrát nekandidovať na post prezidentky Slovenskej republiky. „A vôbec nie je isté, či by som tie voľby vyhrala, vzhľadom na to, ako kampaň prebiehala,“ priblížila. Podľa jej slov by svoju doterajšiu funkciu ustála aj naďalej, no nebolo by to dobré ako pre Slovensku, tak ani pre ňu.

„Toto nemá skončiť tak, že si pripadám dôležito v paláci obloženom zlatom, ale má to byť tak, že vládzem, že mám silu, mám motiváciu a energiu ísť ďalej. A ja som vedela, že dôjdem do bodu, kedy to chcem v plnej sile doviezť do 15. júna 2024,“ vysvetlila.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Budúcnosť v politike nevidí

O post hlavy štáty sa v budúcnosti už uchádzať nebude. Poďakovala však všetkým za pochopenie jej rozhodnutia a dodala, že na toto rozhodnutie si dopriala dostatok času. „Dôvody môjho rozhodnutia neboli slabé, ako sa poznám už 50 rokov, som bojovníčka, v nejakej podobe budem určite vytrvalo slúžiť tejto krajine,“ načrtla svoje budúce plány. „Moja budúca rola nie je v politike,“ upresnila Zuzana Čaputová a dodala, že sa nechystá vstúpiť do Progresívna Slovenska.

Demokratická a slobodná budúcnosť Slovenska

Zároveň vyjadrila znepokojenie nad stavom našej demokracie. „Hranice demokracie sú teraz na Slovensku testované. Niektorí poslanci vládnej koalície sa vyjadrujú v tom zmysle, že protestné zhromaždenia na uliciach sú na obtiaž a že by mali byť zrušené, čo by pre mňa bol asi najťažší exces, pretože to je návrat pred rok 1989,“ uviedla prezidentka.

archívne video

Sloboda a demokracia nie je samozrejmosťou, uviedla prezidentka Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Podľa jej slov sú to však predovšetkým vládni demokrati, kto by nemal zabúdať plniť si úlohy. Želá si, aby bolo Slovensko v budúcnosti ukotvené na Západ, demokratické a slobodné. „Toto si naozaj prajem a dôverujem tomu, že je to prirodzene možné. To, čo je väčšia záhada, je, ako sa k tomu dostať,“ uzavrela prezidentka.

Viac o téme: Zuzana ČaputováPodcast
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu