Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Polícia pre kontroly na alkohol v sobotu večer uzavrela Medzev a Sobrance

(Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Polícia v sobotu (27. 4.) večer na dve hodiny uzavrela Sobrance a Medzev. Na každom vjazde a výjazde vodičov kontrolovala, či nešoférujú opití. Takýmto spôsobom odhalila jedného vodiča pod vplyvom alkoholu. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, štatistiky sa tak zlepšujú.

Vodiča vozidla Fiat podrobili skúške v Medzeve. V dychu mal 0,36 promile alkoholu. Zadržali mu vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Kedy a za akých podmienok si opäť sadne za volant, rozhodne správny orgán.

 

Policajti zisťovali prítomnosť alkoholu v dychu aj u vodičov kamiónov. Ivanová pripomenula, že Sobrance sú tranzitným mestom kamiónov, smerujúcich na Ukrajinu. "Podľa operatívnych informácií polície si však kamionisti čakanie v kolónach skracujú popíjaním alkoholu a zrážka s takýmto obrovským, neraz plne naloženým kolosom, môže mať fatálne následky," uviedla. Počas sobotňajšej akcie v Sobranciach u žiadneho vodiča alkohol v dychu nezistili.

"Naším cieľom nie je odchádzať z takýchto akcií s dlhým zoznamom zadržaných vodičských preukazov či s desiatkami mien tých, ktorí strávia pár dní v cele policajného zaistenia. Naším cieľom je presvedčiť vodičov, že to robíme pre pocit bezpečia na cestách, pre ich pokojný, no najmä bezpečný presun z jedného miesta na druhé, a že našou prioritou je ochrániť čo najviac ľudských životov," dodala s tým, že ak tomu takéto akcie majú napomôcť, tak v nich budú pokračovať.

Viac o téme: AlkoholPolícia MedzevSobrance
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu