Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prokurátor odložil podnety súvisiace s doplnením štatútu SIS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/SIS)

BRATISLAVA - Prokurátor netrestného odboru Generálnej prokuratúry (GP) SR odložil podnety na preskúmanie zákonnosti uznesenia vlády SR o schválení doplnenia štatútu Slovenskej informačnej služby (SIS) a súvisiacich personálnych rozhodnutí SIS. Informovala hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

"Dôvodmi odloženia podnetov bolo, že uznesenie vlády SR v danom prípade nie je spôsobilým predmetom výkonu dozoru prokurátora v oblasti verejnej správy a neboli zistené zákonné podmienky na prijatie prokurátorského opatrenia v spojitosti s personálnym rozhodovaním SIS," vysvetlila hovorkyňa.

archívne video

Poslanci majú budúci týždeň voliť kandidátov na sudcu ÚS (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V úvode marca sa Pavol Gašpar stal námestníkom riaditeľa SIS a vo funkcii získal kompetencie riaditeľa tajnej služby. Za riaditeľa SIS ho navrhla vláda ešte vo februári. Prezidentka Zuzana Čaputová informovala, že zvažuje prenechanie menovania nového riaditeľa na svojho nástupcu. Vláda následne schválila zmenu štatútu SIS. Opozícia žiadala SIS o odtajnenie zmeny štatútu. Chcela tiež, aby aj Generálna prokuratúra SR preverila zákonnosť zmien.

Viac o téme: PodnetSISProkurátorZuzana Drobová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu