Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovenská katolícka charita je pripravená pomáhať ľuďom v núdzi aj v zahraničí

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita (SKCH) je pripravená pomáhať ľuďom v núdzi doma aj v zahraničí. Riadi sa európskymi hodnotami a heslom - blízko pri človeku. Jej zástupcovia sa pri tohtotýždňovej príležitosti 20. výročia vstupu SR do EÚ stretli s eurokomisárkou pre medzinárodné partnerstvá Juttou Urpilainen. Informovali z charity.

Na stretnutí hovorili o projektoch SKCH či spoločných hodnotách. "Uvedomujeme si dôležitosť medzinárodnej spolupráce a úsilia pri riešení globálnych výziev. Aj preto myšlienka udržateľného rozvoja je to, čo spája naše úsilie s úsilím pani eurokomisárky," uviedla Simona Stískalová zo sekcie komunikácie a fundraisingu SKCH.

archívne video

Farmárom bude môcť rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Poznamenala, že v čase viacerých krízových situácií musí európsky kontinent stáť za svojimi hodnotami ako jedna veľká európska rodina. "Všetci spolu musíme hľadať to, čo nás spája, a nie to, čo nás rozdeľuje. Len tak môžeme byť úspešní a prekonať výzvy týchto dní. Nikdy totiž nevieme povedať, kedy sa na strane tých, ktorí potrebujú našu pomoc, môžeme ocitnúť my alebo ľudia z nášho okolia," dodala Stískalová.

Viac o téme: PomocNúdzaSlovenská katolícka charita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu