Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na verejnosť prenikol obsah výhražného mailu: Slová z ktorých mrazí, nábožensky motivovaný útok a ruská koncovka!

Na verejnosť prenikla časť obsahu výhražného emailu
Na verejnosť prenikla časť obsahu výhražného emailu (Zdroj: Topky/Tip čitateľa, gettyimages)

BRATISLAVA – Výhražný mail doručený stovkám škôl po celom Slovensku, bankám, ale aj predajniam s elektronikou paralyzoval spoločnosť v utorok už od skorých ranných hodín. Polícia zasahovala takmer vo všetkých krajoch na Slovensku a preverovala situáciu priamo na školách, v bankách ale aj v predajniach. Na verejnosť prenikla časť výhražného emailu.

Výhražný email bol napísaný v slovenčine, nábožensky motivovaný a obsahoval vyhrážky smrťou. V anonymných emailoch je spomínané náboženstvo islam spolu s informáciou, že sa majú nachádzať „po celej našej krajine“. Pre citlivosť prípadu ale nebudeme zverejňovať viac informácií. Tento mail sa mal ale obsahom líšiť od toho posledného, ktorý bol rozposlaný v Bratislavskom kraji 3. mája. Vtedy polícia musela zasahovať na viac ako 120 školách. Oba výhražné maily ale boli odoslané z ruskej mailovej adresy.

Vec si nakoniec pre charakter a rozsah výhražného emailu prevzala NAKA. "Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.“ Polícia intenzívne pracuje na odhalení a objasnení skutku ako aj na stotožnení autora v spolupráci so zahraničnými partnermi a s ďalšími bezpečnostnými službami.

Viac o téme: NAKAPolícia SRVýhražný e-mail
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu