Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vzdala to! Z boja o europarlament odišla jedna kandidátka: Odstúpiť sa dá do 6. júna

Europarlament
Europarlament (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Z boja o europarlament odstúpila zatiaľ jedna kandidátka. Je ňou Gabriela Michaláková z kandidátnej listiny strany Slovenský patriot. Uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Kandidáti môžu odstúpiť najneskôr dva dni pred voľbami, teda do 6. júna. Voľby do Európskeho parlamentu (EP) budú o mesiac, v sobotu 8. júna.

Kandidát sa môže vzdať alebo ho môže z listiny odvolať strana. Kandidátnu listinu môže vziať späť aj celá strana, respektíve koalícia. Musia tak urobiť najneskôr 6. júna do 7.00 h. Informácie o kandidátoch alebo stranách, ktorí odstúpili, budú zverejnené vo volebných miestnostiach. MV na svojom webe pripomína, že údaje o takýchto kandidátoch ostávajú na hlasovacom lístku, ale pri prideľovaní mandátov sa na nich neprihliada.

archívne video

Maroš Šefčovič o hlavných výzvach EÚ po voľbách do Európskeho parlamentu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Do EP kandiduje 23 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny. Hlas bude platný aj vtedy, ak volič odovzdá neupravený hlasovací lístok.

Viac o téme: VoľbyOdstúpenieEuroparlamentGabriela Michaláková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu