Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vychádza ďalšia pozoruhodná publikácia o ľudskom zdraví

Kniha Prírodné psychofarmaká Zobraziť galériu (3)
Kniha Prírodné psychofarmaká (Zdroj: PR)

Kniha Prírodné psychofarmaká vám ukáže inú – bezpečnú a prírodnú – cestu, ako sa vyrovnať s rôznymi nepríjemnými psychickými problémami. Vrhnite sa do sveta liečivých rastlín, ktoré po stáročia pomáhajú riešiť naše problémy, a vyhnete sa tak chemickým liečivám.

Psychické problémy najrôznejšieho druhu sa nemusia liečiť len chemickými liekmi. O tom, ako sa s nimi vyrovnať prírodnou a prirodzenou cestou sa dočítate v knihe Prírodné psychofarmaká. Nájdete v nej prehľad psychických problémov s príslušnými rastlinnými liečivami bez vedľajších účinkov. V knihe okrem katalógu liečivých rastlín nájdete aj podrobné informácie o Bachových kvetoch či návod ako absolvovať „Liečivé cesty“.

Vďaka prírodným liečivám môžete obnoviť svoj pokoj a istotu, získať novú energiu do života; naučíte sa lepšie zvládať náročné životné obdobia; osvojíte si samoliečebné sily svojho vnútra; odhalíte svoje potreby a objavíte úžasný svet liečivých rastlín.

Ukážka z knihy Prírodné psychofarmaká:

V jednej rastline sa nachádza viacero rôznych obsahových látok:

• primárne rastlinné látky: sacharidy,  proteíny a tuky; 

• sekundárne rastlinné látky, napríklad flavonoidy a saponíny, kumaríny, horčiny, triesloviny, alkaloidy a mnohé ďalšie. Dodávajú rastline okrem iného jej typickú arómu a farbu;

• ďalšie obsahové látky ako vitamíny, minerálne látky, enzýmy a i.

Všetky tieto látky sa dokonale dopĺňajú, aby rastlinu chránili, vyživovali a udržali pri zdraví. Pre nás z toho vyplývajú okrem iného účinky na citlivý systém neurotransmiterov, podobne ako v prípade psychofarmák, avšak bez ich nežiaducich vedľajších účinkov. Veda ich doteraz preskúmala len čiastočne, preto sa do popredia dostávajú skúsenosti desiatok a stoviek rokov. Len v prírode môžeme nájsť dokonalú zmes rastlinných obsahových látok, napodobnenina nikdy nemôže byť natoľko dokonalá ako originál.

Jednotlivé účinné látky v liečivách získané z rastliny môžu byť síce užitočné, ale nikdy nevedia dosiahnuť účinok zmesi viacerých látok, ktoré rastlina od prírody poskytuje. Platí to aj pre jemný účinok rastlín na dušu. Viacerí znalci rastlín v minulých dobách vedeli o účinkoch rastlín bez toho, aby poznali obsahové látky podrobne. Už antickí lekári Hippokrates a Dioscorides mali hlboké znalosti liečivých účinkov rastlín. V stredoveku bola vďaka svojmu prírodnému liečiteľstvu známa matka predstavená Hildegarda z Bingenu (1098–1179). Ľudia sa učili od zvierat, pozorovali prírodu a (s)poznali jej charakteristické znaky. Na základe farby, formy, vône, chuti, miesta výskytu, vzrastu, okolitých rastlín a iných znakov získali komplexný obraz rastliny a jej liečebných síl. Náuka o signatúrach založená na tomto obraze predpokladá, že všetko živé je vo vzájomnom spojení a vonkajšia forma sa odráža vo vnútornom účinku. Vonkajšia podoba rastliny umožňuje dôkladnému pozorovateľovi vyvodiť závery o jej liečivej schopnosti.

Novinku Prírodné psychofarmaká si môžete zakúpiť v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Prírodné psychofarmaká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu