Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Hrôzostrašná tragédia v Melbourne: Šialenec vpálil do davu autom, medzi obeťami je aj dieťa!

Do ľudí na chodníku v austrálskom Melbourne vrazilo dnes auto Zobraziť galériu (3)
Do ľudí na chodníku v austrálskom Melbourne vrazilo dnes auto (Zdroj: Twitter)

SYDNEY - Do ľudí na chodníku v austrálskom Melbourne vrazilo dnes auto. Traja ľudia zahynuli a približne 20 ďalších utrpelo zranenia, niektorí vážne. Páchateľa polícia zatkla, informoval denník Sydney Morning Herald.

K incidentu došlo na Bourke Street v centre mesta Melbourne, ktoré je metropolou štátu Viktória. Polícia uviedla, že "muž úmyselne vrazil do chodcov... Máme troch mŕtvych a 20 zranených". Domnieva sa, že útok nesúvisel s terorizmom.

"Môžem potvrdiť, že si myslíme, že je to späté s útokom nožom, ktorý sa predtým odohral na juhu mesta. Páchateľ bol zadržaný. Neexistuje žiadne ďalšie ohrozenie verejnosti," povedal novinárom superintendant Stuart Bateson. Pri tomto incidente, ktorý sa odohral niekoľko hodín predtým, utrpela zranenia jedna osoba.
 
Podľa polície dvadsaťšesťročný vodič auta predtým na melbournskom predmestí zaútočil na svojho brata. Policajtom je vraj útočník známy už z minulosti kvôli násilnostiam voči rodinným príslušníkom a problémom s drogami. Cez víkend bol obvinený z neupresneného kriminálneho činu. Muž vraj tiež trpí psychickou poruchou.
 
Policajti vodiča po útoku nožom prenasledovali vo svojich vozidlách. Útočník pred nimi chaoticky unikal mestom a nakoniec vošiel na pešiu zónu, kde začal zrážať chodcov. Policajti nakoniec so svojím vozidlom narazili do útočníkovho auta, obkľúčili ho a zahájili paľbu. Vodiča strelili do ruky a následne ho zatkli.
 
K incidentu došlo na rušnej obchodnej ulici prechádzajúcej centrom Melbourne krátko pred 14:00 miestneho času (4:00 SEČ). Svedkyňa Sharon Baylisová odhadla, že auto sa rútilo asi 60-kilometrovou rýchlosťou.
 
VIDEO Zbesilá jazda šialenca.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

VIDEO Hrôzostrašná tragédia v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)
 
Podľa denníka Australian zdravotníci previezli do nemocnice štyri zranené deti. Jedno je v kritickom stave a tri sú vo vážnom stave. Ide o trojmesačné dieťa, 2-ročné, 9-ročné a 12-ročné. Vodič (26) útočil vo štvrti obývanej najmä mladými rodinami s deťmi.
Na mieste bola aj bývalá šéfka polície štátu Viktória Christine Nixonová. Pre spravodajskú stanicu ABC uviedla, že videla na scéne prevrátený kočík. Následne k nej prikročila nejaká žena a pýtala sa, kde je dieťa.
VIDEO Hrôzostrašná tragédia v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)
"Nezastavil sa, chodci sa snažili utiecť, ale ďalej ich zrážal," povedal nemenovaný očitý svedok. Ďalší, Kylie Clar, sa zveril, že videl "telá letieť vzduchom". Pripadalo mu, že vozidlo je na úteku pred políciou. "Videl som už nehody, ale nikdy takéto zlé. Bolo to dosť brutálne," povedal miestny obchodník.

 
Viac o téme: ChodciAustráliaMelbourn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu