Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ňuňu, do bratislavskej ZOO dorazilo najzlatšie zvieratko: VIDEO Prvých krokov na Slovensku

Dikdik Kirkov, nový druh antilopy v bratislavskej ZOO Zobraziť galériu (4)
Dikdik Kirkov, nový druh antilopy v bratislavskej ZOO (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bratislavská ZOO sa najnovšie môže pochváliť novým prírastkom do veľkej rodiny. Tri malé antilopy k nám pricestovali z rôznych kútov Zeme. My sme mali šťastie a pri našej návšteve sme ich našli vonku pokojne sa pásť. Jedna vec je dôležitá, sú to plaché zvieratká, a tak treba byť potichu. V tom prípade existuje väčšia pravdepodobnosť, že tieto milé tvory uvidíte aj vy.

Bratislavská ZOO sa pýši novými prírastkami. Svoj výbeh si tu našli tri krásne a najmä malinké antilopy. Vzrast tohto zvieratka je oproti tomu, na čo sme zvyknutí pri antilopách, oveľa menší. Pri našej návšteve sme zostali prekvapení, keď nám vedúca marketingu Michaela Šnegoňová prezradila, že ide o ročné jedince, privezené zo zahraničia. Na prvý pohľad totiž pôsobili ako pártýždňové mláďatá.

Návšteva bratislavskej Zoo - antilopa

Vo výbehu sme tieto milé tvory zazreli tri. Dozvedeli sme sa, že do svojho nového domova boli privezené len nedávno. "Všetky jedince sme priviezli 20. apríla. Našim plánom je založiť novú chovnú skupinu." V spoločnom výbehu sa stretli jeden samček a dve samičky. "Jedna samica bola privezená z Drážďan, druhá z Francúzska a samček k nám prišiel z berlínskej ZOO," informovala Šnegoňová.

Ňuňu, do bratislavskej ZOO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Ide o druh antilopy, ktorej dospelý jedinec dorastá do 70 cm a hmotnosti 7 kg. Keďže ide o plaché zviera, bolo potrebné ich v prvé dni pobytu držať izolované od sveta. "Chceme, aby si postupne zvykali. Preto sme ich držali nejakú dobu v zázemí. Snažili sme sa zabrániť tomu, aby ich návštevníci alebo iné vonkajšie ruchy ešte viac nestresovali," vysvetlila nám Šnegoňová. My sme mali podľa jej slov veľké šťastie, keďže v deň našej návštevy boli antilopy iba pár dní vonku a neskrývali sa.

Ňuňu, do bratislavskej ZOO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Zaujímalo nás, ako si na seba tri plaché, no rozkošné tvory zvykli. Podľa slov Šnegoňovej v tomto problém nebol a prvé stretnutie prebehlo, zdá sa, bez akýchkoľvek problémov. Plány s týmto druhom antilopy sú veľké. Pracovníci ZOO veria, že sa podarí a snáď o rok budú po výbehu pobehovať mláďatká malých antilop s presným názvom Dikdik Kirkov.

Ňuňu, do bratislavskej ZOO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: AntilopaBratislavaZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu