Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalšie obvinenie nemocnice v Nitre: Lekári poslali dobitú Moniku domov bez pomoci

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Po tom, čo sa minulý týždeň Petra na sociálnej sieti zdôverila s otrasným zážitkom z urgentného príjmu vo Fakultnej nemocnici v Nitre, kde mali zdravotníci staršiu pani s prasknutým žalúdočným vredom v život ohrozujúcom stave nechať čakať na chodbe, sa nám ozvala ďalšia žena, ktorá tiež nemá na zariadenie pekné spomienky. Monika sa rozhodla, že svoj prípad nenechá len tak.

Vaše tipy

Nemocnica, ktorá sa pýši ocenením Nemocnica roka 2016, je v súčasnosti skloňovaná najmä v súvislosti s medializovaným incidentom, o ktorý sa podelila svedkyňa Petra na sociálnej sieti. Spolu s priateľom, ktorý trpel žlčníkovým záchvatom, sa dostavili v noci na urgentný príjem, kam záchranári neskôr priviezli aj pacientku, ktorej praskol žalúdočný vred.

Napriek tomu, že stratila množstvo krvi a dostávala sa do šoku, sestričky ju podľa Petry nechali v pyžame a tenkej deke mrznúť na chodbe s tým, že nevedia zohnať lekára, a preto musí počkať vonku. Nepomohla ani intervencia záchranárov, ktorí personál rázne upozorňovali na to, že im žena pomaly zomiera pred očami.

Fakultná nemocnica v Nitre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Moniku mali poslať preč s otrasom mozgu

Po zverejnení Petrinho príbehu sa nám so svojím nepríjemným zážitkom z nemocnice zverila aj Monika. "Mňa ešte v marci doviezla sanitka o tretej ráno, sanitku volal policajt, čo ma vypočúval, nakoľko som bola v hroznom stave, dobil ma jeden rozvedený 50-tnik," objasnila na úvod situáciu čitateľka, podľa ktorej na ňu lekár aj sestrička kričali, že prečo si policajt nerobí svoju prácu a nech ide preč.

"Mrzlo, ja komplet rozlámaná lebka, ťažký otras mozgu a v tom stave a zime ma poslali preč. Skoro som odpadla po ceste domov asi 10x, lebo bez mobilu ani taxi...," dodala Monika s tým, že má k dispozícii lekárske správy a dokumentáciu, nakoľko skutok napadnutia bude riešený na súde. "Zvažovala som podať aj na nemocnicu, ale vtedy som nemala síl. Už mám. A nemocnica viacero dôležitých úkonov zanedbala," tvrdí Monika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu