Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prípad policajnej arogancie: AUDIO Hádka na stanici v Malackách, začalo to zadržaním vodičáku

Všetko začalo zadržaním vodičáku Zobraziť galériu (2)
Všetko začalo zadržaním vodičáku (Zdroj: foto: tip citatela)

MALACKY - Peter sa stal účastníkom bežnej nehody. V Malackách sa zrazil s kamiónom, no, našťastie, nešlo o nič vážne. Policajti mu ale na mieste zadržali vodičský preukaz. Incident má ale nečakanú dohru. Čo sa dialo o niekoľko dní na policajnej stanici, nemá obdoby.

Vaše tipy

Peter bol ešte koncom decembra účastníkom zrážky s kamiónom pri čerpacej stanici v Malackách. Nikomu sa nič nestalo, no kamión poškodil Petrovu audinu. Alkohol polícia nezistila ani u jedného z vodičov. Muži zákona rozhodli, že buď Peter zaplatí na mieste pokutu, alebo mu zoberú vodičský preukaz. "Požiadal som, aby sa vec vyšetrila, lebo si nemyslím, že je prípad až taký jasný, no na druhej strane ani tak závažný," povedal nám čitateľ Peter. "Objasňovanie dopravnej nehody naďalej pokračuje. Vodič v uvedenom prípade sa proti rozhodnutiu o zadržaní vodičského preukazu odvolal. O odvolaní v súčasnosti rozhoduje druhostupňový odvolací orgán," potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková.

Pozrite si video z miesta incidentu.

Nehoda v Malackách audi a kamión

Po nehode mali veci rýchly spád. Službukonajúci policajt Petrovi zadržal vodičský preukaz. Do niekoľkých dní dostal vodič rozhodnutie o zadržaní vodičského oprávnenia podľa neho bez zákonného dôvodu a bez dôkazov. Svojich práv sa ale opakovane domáhal a od kompetentných žiadal zdôvodnenie odobratia vodičáku.   

Riešenie bez kolegyne

"Môj spis si zobral na stôl riaditeľ dopravného inšpektorátu a drží ho zakonzervovaný, vodičák mám zadržaný do doriešenia veci, ale vec nezačali riešiť," opísal situáciu Peter a pokračoval: "Na oficiálnom stretnutí s ním (s riaditeľom dopravného inšpektorátu, pozn. red.) som mal ako svedka moju asistentku, pred ktorou mi pán riaditeľ dvakrát navrhol, že mi vie pomôcť, ale nie tu oficiálne, že pôjdeme na pivo. To som zásadne odmietol, a tak mi povedal, že by mi teda vedel navrhnúť riešenie, keby tu nebola prítomná kolegyňa."   

Prípad policajnej arogancie: AUDIO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Nahrávka z kancelárie  

Peter bol zo situácie zúfalý, preto sa rozhodol ísť za najvyšším. "Prosto ma šikanujú a snažia sa o úplatok, a preto mi zdržujú konanie. Nekonajú, neriešia sťažnosti, prosto nič, šiel som preto za najvyšším riaditeľom na políciu, či nevie zabezpečiť zákonný postup, a to je na nahrávke," uviedol čitateľ. V kancelárii snímal rozhovor. Ako tvrdí, zvuková nahrávka vznikal 20. februára v kancelárii riaditeľa Obvodného oddelenie Policajného zboru Malacky. Účastníkom rozhovoru bol podľa jeho slov on a samotný riaditeľ. Na konci rozhovoru počuť krik, útok a agresívne správanie. Peter tvrdí, že ho policajný riaditeľ napadol, udrel a vyhodil z kancelárie s tým, že napadnutý bol práve on (policajný riaditeľ, pozn.red.). Teda riaditeľ mal situáciu otočiť a tvrdiť, že na neho zaútočil Peter. 

Vypočujte si nahrávku incidentu. 

Policajný riaditeľ Malacky bije Petra

Peter okamžite po incidente smeroval na Inšpekciu ministerstva vnútra, kde podal trestné oznámenie. "Vyšetrovateľ Inšpekcie MV SR prijal trestné oznámenie od poškodenej osoby a momentálne ho vyhodnocuje. Zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Peter oslovil aj Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť. Odtiaľ už údajne dostal stanovisko, že jeho prípad posunuli ministrovi vnútra, aby zaujal stanovisko. "Zatiaľ sme z Parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť žiadnu požiadavku na stanovisko ministra nedostali," uzavrela Dobiášová.

Viac o téme: AudiNehodaKamiónMalacky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu