Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Kolárovský v ÚPRIMNEJ spovedi po liečení: Už NAVŽDY budem ZÁVISLÝ!

Matúš Kolárovský
Matúš Kolárovský (Zdroj: Instagram M.K.)

BRATISLAVA - Abstinencia je beh na dlhú trať. Svoje o tom už vie aj Matúš Kolárovský (23), ktorý sa iba prednedávnom vrátil z liečenia. V úprimnej spovedi prezradil všetky detaily toho, čo prežíval.

Sláva má isté nástrahy, s ktorými možno človek neráta, až kým to sám nežije. Hviezda Matúša Kolárovského pred pár rokmi vyletela raketovou rýchlosťou nahor. Zažiaril v seriáli Pán profesor i v šou Tvoja tvár znie povedome a úspechy žal aj na hudobnom poli. To všetko si však vypýtalo svoju daň.

Galéria: Matúš Kolárovský

„Je to pravda. Drogy boli dlhú dobu súčasť môjho života... Beriem to tak, že nie celého života, ale odkedy som začal robiť hudbu. Vysvetlenie na to úplne nemám,“ priznal otvorene Kolárovský minulý rok v novembri. „Dôvod môže byť to, že som bol mladý a nakrúcal som veľa projektov aj do telky a do toho tretia pesnička, ktorá mi v živote vyšla, mala 17 milióno vzhliadnutí,“ priblížil Matúš. S takou obrovskou pozornosťou vraj nerátal a nevedel s ňou narábať. „U mňa to zašlo do momentu, kedy som sa stal závislý na liekoch a možno aj na iných omamných látkach,“ uviedol. Doznal sa aj k tomu, že rozmýšľal, že si siahne na život.

Po tomto nečakanom priznaní sa rozhodol odísť na liečenie. Aktuálne je už istý čas doma a rozhodol sa otvorene a úprimne prehovoriť o tom, čo zažil v uplynulých mesiacoch v podcaste Tomyho Kottyho s názvom ZáviZlosť. Bývalý moderátor si tiež prešiel "premenou", rovnako ako Matúš. „Ja som alkoholik, abstinujúci alkoholik,“ priznal s tým, že si to už uvedomuje. Až psychologička, s ktorou robil rozhovor, mu povedala, že jediné východisko pre neho je nastúpiť na liečenie. Aj tak potom urobil... „Až keď som nastúpil na liečenie, až tam keď som strávil nejaký čas, tak som si uvedomil, že si môžem za veci ja sám,“ vyjadril sa.

„Obviňoval som všetko okolo mňa a neznášal som svet,” pokračoval. V deň, keď nastúpil na spomínané liečenie bol vystresovaný a začínal byť sklamaný zo seba. Po prijatí mal hneď rozhovor s doktorkou, ktorá mu povedala, že je alkoholik a narkoman. Aj keď si to dlho sám nechcel priznať, veľmi rýchlo mu nastavila zrkadlo. „Mne to tak pendlovalo, že buď lieky alebo chľast, ten u mňa figuroval veľmi. A tam som sa vlastne dozvedel, na tej odvykačke, že tie lieky, keď sa bavíme o benzáčoch (benzodiazepíny, pozn.red.), ti pôsobia na tú istú časť mozgu ako alkohol,“ uviedol.

A ako to spočiatku bral? „Prvé týždne som sa porovnával s ostatnými ľuďmi čo tam boli,“ prezradil. Sám nechápal, že medzi akou skupinou sa ocitol. Mimo ľudí, ktorí to mali súdne nariadené, tam boli: „Bolo tam veľmi málo zubov, boli tam veľmi slabí a roztrasení ľudia, ktorí mali nosy obrovské ako päsť, červené ako zrelé jablko a vyzerali o 50 rokov staršie než boli. Alebo sa tam ľudia chodili testovať na HIV... Alebo cirhózy pečene tam boli alebo žltačky.“

Matúš si prešiel poriadnou cestou, no uvedomuje si, že: „Už navždy budem závislý, ale som abstinent. Tá závislosť je vec, ktorej sa v živote nebudem vedieť zbaviť. Je to proste choroba,“ dodal. Na liečení vydržal celý čas, no psychatrickú nemocnicu opustil o pár dní skôr „Absolvoval som celú liečbu, ale odišiel som pár dní pred tým ako som mal, ale ja som to preberal ľuďmi z personálu,“ uviedol s tým, že chcel mať čas pre seba.

Na druhej strane článku nájdete, ako vyzeral deň Matúša Kolárovského na liečení

 

 

Viac o téme: Matúš KolárovskýLiečenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu