Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Zomrel herec zo seriálu Hry o tróny: Prehral boj s rakovinou!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Fanúšikovia seriálu Hry o tróny sa počas dnešného dňa dozvedeli smutnú správu. Vo veku 74 rokov zomrel britský herec Ian Gelder, ktorý si v ňom zahral postavu Kevana Lannistera. Umelec podľa jeho manžela podľahol rakovine.

Britský herec si počas svojej kariéry zahral vo viacerých počinoch. Fanúšikovia si ho však najviac spájajú s jedným z najpopulárnejších seriálov poslednej dekády Hry o tróny, kde si zahral postavu Kevana Lannistera.

Ian Gelder
Zobraziť galériu (2)
Ian Gelder  (Zdroj: HBO)

Počas včerajšieho dňa sa však filmový svet dozvedel veľmi smutnú správu. Jeho manžel a herecký kolega Ben Daniels totiž na svojom profile na sociálnej sieti Instagram oznámil, že Gelder prehral niekoľkomesačný boj s rakovinou. 

„S hlbokým zármutkom a zlomeným srdcom vám musím oznámiť, že môj drahý manžel Ian Gelder zomrel. V decembri mu diagnostikovali rakovinu žlčovodu a počas včerajšieho dňa o 13:07 zomrel. Prestal som so všetkou prácou a staral som sa o neho, ale ani jeden z nás netušil, aký rýchly priebeh to bude mať," napísal zronený Daniels.

„S touto hroznou chorobou bojoval s obrovskou odvahou a nikdy sa neľutoval. Bol úžasný a bude nám veľmi chýbať. Tento záber vznikol na Vianoce po tom, ako som ho priviezol z nemocnice. Aj napriek tomu, že prežil najhoršie tri týždne, tak na ňom stále môžete vidieť radosť a lásku. Odpočívaj v pokoji," doplnil herec.

Viac o téme: Ian Gelder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu