Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Novinka v prípade vlámačky u Kňažka: Zásadné rozhodnutie v piatok trinásteho

Pavel N. sa 11. januára vlámal do rodinného domu Milana Kňažka
Pavel N. sa 11. januára vlámal do rodinného domu Milana Kňažka (Zdroj: TOPky, SITA)

BRATISLAVA - Muž z Českej republiky - Pavel N., ktorý sa mal v stredu 11. januára vlámať do rodinného domu bývalého politika a herca Milana Kňažka na Havlíčkovej ulici v Bratislave, bude definitívne stíhaný väzobne.

Okresný súd Bratislava I ho vzal do väzby v piatok 13. januára. Muž mal možnosť voči rozhodnutiu podať sťažnosť, o ktorej by rozhodoval Krajský súd v Bratislave. Avšak sťažnosť nepodal. "Okresný súd Bratislava I neeviduje podanie sťažnosti obvineným P. N. proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I o vzatí do väzby zo dňa 13. januára. Rozhodnutie je teda právoplatné," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Muža obvinil policajný vyšetrovateľ zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Informovala o tom koncom minulého týždňa hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Predložený bol aj spis na Okresnú prokuratúru Bratislava I s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Kňažko minulý týždeň potvrdil, že do jeho domu sa dostal lupič. Ako prvý o tom informoval na sociálnej sieti redaktor TV JOJ s tým, že herec sa mal postaviť lupičovi so zbraňou v ruke a dokonca ho postreliť. Bývalý politik a herec bol vo štvrtok (12. 1.) v súvislosti s postrelením lupiča vypovedať na polícii.

Oznámenie o vlámaní sa do jedného z rodinných domov v bratislavskom Starom Meste dostala polícia minulý týždeň v noci z utorka na stredu. Podľa Mihalíkovej okolnosti prípadu sú aj naďalej predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Jozef Minár z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) potvrdil, že na žiadosť polície mali v stredu o 1.34 h výjazd na Havlíčkovu ulicu.

Podľa viacerých odborníkov na trestné právo by sa mal na Kňažka vzťahovať aj paragraf 26 Trestného zákona. V ňom sa píše, že "použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom. Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene zotrvá a nejde o nutnú obranu. To neplatí, ak bola pritom inému úmyselne spôsobená smrť".

Viac o téme: KrádežMilan KňažkoPavel N.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu