Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zvrat v škandále s letmi do Popradu: Kiska oznámil rozhodnutie, útok na Kaliňáka

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlava štátu ustúpi! Prezident Andrej Kiska minulý týždeň čelil vlne kritiky zo strany ministra vnútra Roberta Kaliňáka či šéfa parlamentu Andreja Danka za nadmerné využívanie vládnej letky. Dnes sľúbil, že ju bude využívať menej.

Kiska tak vyhlásil pred novinármi počas svojej návštevy Brezna. „Tak ako som na začiatku svojho pôsobenia ako prezident rešpektoval žiadosť ministra vnútra a využíval som vládnu letku, tak teraz opätovne rešpektujem žiadosť ministra vnútra o to, aby som obmedzil využitie vládnej letky," vyjadril sa. 

Zároveň sa pustil do útoku na Kaliňáka. „Ak by minister vnútra v sebe našiel odvahu a postavil sa pred verejnosť, a postavil sa pred ľudí a skutočne povedal, ako celá táto situácia vznikla, celú túto kampaň voči prezidentovi by sme vôbec nemuseli mať," dodal a zároveň Kaliňákovi odkázal, že ako on rešpektuje jeho žiadosti, bol by rád, keby Kaliňák rešpektoval žiadosti Kiskove. Zrejme tak narážal na svoje vyjadrenie z minulého roka, keď naznačil, že minister vnútra by mal odstúpiť kvôli kauze Bašternák.

Kaliňákovi minulý týždeň prekážal predovšetkým fakt, že na žiadosť Kisku bolo vykonaných 319 letov z a do Popradu, ktoré nesúviseli s výkonom funkcií - stáť to malo takmer 800-tisíc eur. Do hlavy štátu sa pustili aj šéf parlamentu Andrej Danko či líder SaS Richard Sulík. 

Prezident sa bránil, že takto konal práve na odporúčanie Kaliňáka, ktorého sa pýtal pri nástupe do funkcie. „Mrzí ma, že minister vnútra opätovne klame, a mrzí ma, že práve takýto človek stojí na tak dôležitej funkcii, ako je Ministerstvo vnútra SR," konštatoval v reakcii Kiska.

Viac o téme: Robert KaliňákAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu