Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Sydney zatkli muža podozrivého z teroristických aktivít

Tony Abbott
Tony Abbott (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Muža zo Sydney zatkla dnes austrálska polícia pre podozrenie zo spáchania trestného činu súvisiaceho s terorizmom. Oznámil to austrálsky denník The Daily Telegraph s tým, že operácia sa uskutočnila na sydneyskom predmestí Beecroft.

Obvinenia sa majú týkať finančných tokov a posielania ľudí do oblastí konfliktov v Sýrii. Austrálska federálna polícia podľa britského denníka Guardian zverejnila vyhlásenie, v ktorom potvrdila zatknutie 25-ročného muža "ako súčasť pokračujúceho vyšetrovania plánovania teroristického útoku na austrálskej pôde a uľahčenia presunu austrálskych občanov do Sýrie", kde sa mali zapojiť do ozbrojeného boja.

Na predmestí Beecroft sa podobný záťah uskutočnil už v septembri, keď Austrália zvýšila prvý raz vo svojich dejinách stupeň všeobecného ohrozenia na úroveň "vysoký". Predpokladá sa, že obe akcie spolu súvisia.

Polícia plánovala ešte dnes oznámiť podrobnosti k zatknutiu na tlačovej konferencii, tú však zrušila kvôli rukojemníckej dráme v centre Sydney. Zadržanie muža ale zrejme v dianím v centre nesúvisí. Austrálsky premiér Tony Abbott uviedol, že v Iraku a Sýrii bojuje najmenej 70 Austrálčanov, ktorých podporuje asi 100 ich krajanov z Austrálie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu