Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA SPRÁVA V Bulharsku explodoval nákladný vlak: Najmenej piati mŕtvi

V Bulharsku sa vykoľajil a následne explodoval vlak.
V Bulharsku sa vykoľajil a následne explodoval vlak. (Zdroj: Twitter)

SOFIA - Najmenej päť obetí si vyžiadalo dnes železničné nešťastie na severovýchode Bulharska, kde sa vykoľajil nákladný cisternový vlak. Po kolízii so stĺpom elektrického vedenia explodovali ostatné z celkove 24 cisterien s prepravovaným kvapalným ropným plynom. Ďalších najmenej 29 ľudí utrpelo zranenia, viacerí z nich bojujú naďalej o život.

Nehoda sa stala v 05:42 miestneho času (04:42 SEČ) pri železničnej stanici obce Chitrino, ktorá leží severne od mesta šumenie. Vlaková súprava bulharského prepravcu smerovala z čiernomorského prístavu Burgas do podunajského mesta Ruse. Dejiskom inferna, ktoré sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až v poludňajších hodinách, sa v skorých ranných hodinách stala obec Chitrino v Šumenskej oblasti.
 
Dôsledky nešťastia pre túto obec s asi 800 obyvateľmi, ktorých približne polovicu evakuovali do bezpečia, sú značné. Zničených bolo najmenej 20 objektov vrátane železničnej stanice, obecného domu a policajného úradu. Miesto katastrofy navštívil premiér Bojko Borisov, ktorý ubezpečil, že štát finančne prispeje na obnovu obce. Príčiny nešťastia zatiaľ nie sú známe, uviedol minister dopravy Ivajlo Moskovski. Prípadný teroristický čin však už vyšetrovatelia vylúčili, vyplýva z informácií bulharského štátneho rozhlasu.
 
Na záberoch z dejiska nešťastia bolo vidno mnoho domov v plameňoch a sanitky vezúce zranených ľudí do nemocníc. Chitrino je dedina s približne 800 obyvateľmi.Bulharská vláda oznámila, že do tragédiou postihnutej obce odcestoval premiér Bojko Borisov. Ministerský predseda vyzval obyvateľov, aby darovali krv s cieľom doplniť jej zásoby v okolitých nemocničných zariadeniach.

Viac o téme: VlakExplóziaVykoľajenieBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu