Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trump opisoval hlavné mesto USA ako močiar: Aktivisti zbierajú milióny, chcú mu dokázať opak

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Washington je ako močiar. Človek sa tam utopí v byrokracii, korupcii a prebujnenej administratíve. Takto opisoval hlavné mesto Spojených štátov počas svojej predvolebnej kampane Donald Trump a sľuboval, že ten močiar vysuší.

 Avšak hoci by aj mal Trump v prípade byrokracie a vlády pravdu, Washington si prirovnanie k močiaru nezaslúži, myslia si aktivisti v hlavnom meste. Spustili preto marketingovú kampaň na očistenie mena mesta. Chcú na ňu vyzbierať tri až päť miliónov dolárov. 

Do akcie sa zapojili občianske združenia aj miestni podnikatelia. Zdôrazňujú, že Washington nie je len sídlom federálnej vlády, ale že je to aj pekné mesto plné pamiatok a histórie, mesto s úspešne sa rozvíjajúcim súkromným sektorom, mesto ponúkajúce vysoko kvalifikovanú pracovnú silu a v neposlednom rade mesto známe svojou príjemnou a vibrujúcou mestskou atmosférou a kultúrou. 

"Bude to zložité. Berúc do úvahy súčasnú klímu, je to jednoznačne výzva," povedal pre denník Washington Post jeden z účastníkov akcie, marketingový špecialista Barry Silverman.  "Musíme sa popasovať so skreslením skutočností alebo prinajmenšom s nepochopením mnohých kvalít tohto regiónu, ktorý je viac než len federálna vláda a 'močiar, ktorý treba vysušiť'", dodal ďalší z účastníkov Matt Klein.  

Organizátori kampane už uskutočnili prieskum nálad medzi obyvateľmi Washingtonu aj miestnymi podnikateľmi, konferenciu a workshopy. Teraz vypracúvajú rôzne marketingové produkty. Na ich prezentáciu, napríklad umiestnenie šotov v televíziách či nainštalalovanie reklamných tabúľ v meste, majú v pláne vyzbierať tri až päť miliónov dolárov. Ich cieľom je nielen vylepšiť meno Washingtonu, ale aj posilniť pýchu obyvateľov mesta na to, kde žijú. 

Viac o téme: Donald TrumpWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu