Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najodpornejší prípad: Tehotnú Mišku (18) uniesli zo zastávky, hodiny ju znásilňovali v karavane

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Polícia ČR, profimedia.sk)

BRNO - Českom opäť rezonuje prípad mladej Michaely R., ktorú vlani v auguste uniesli traja muži z autobusovej zastávky v jednej z obcí na Jihlavsku. Pred súd sa tento týždeň postavili Josef Dubský (54), jeho brat Karel (53) a Josefov syn Josef mladší (24), ktorí svoju obeť vtiahli do auta s karavanom. Ešte v ten deň ju previezli do kempu, kde ju znásilnili a plánovali si z nej urobiť dlhodobú sexuálnu otrokyňu. Našťastie sa jej podarilo na druhý deň ráno ujsť, no z traumy sa doteraz nespamätala.

Hrôza britskej študentky (21) na Sicílii: Nastúpila do taxíka a zrútil sa jej svet

"Karel cezo mňa hodil deku. Snažila som sa otvoriť dvere auta, ale vodič na mňa kričal, či som videla Zamatových vrahov, že ma zavrie do suda a hodí do Orlíka. Karel ma potom škrtil, už som nemohla dýchať, začala som udierať rukou, našťastie prestal. Vytiahli ma potom z auta von, držali ma za ruky a odtiahli do karavanu," uviedla Michaela vo výpovedi počas prípravného konania, ktorú prečítal predseda senátu na Krajskom súde v Brne. Dievča po niekoľkohodinovom znásilňovaní, pri ktorom hrali hlavnú rolu Josef Dubský starší a jeho brat, na druhý deň využilo nepozornosť páchateľov a utieklo okienkom. Žena z recepcie potom privolala políciu.

Josef Dubský starší
Zobraziť galériu (8)
Josef Dubský starší  (Zdroj: Tv Nova)

Karel Dubský
Zobraziť galériu (8)
Karel Dubský  (Zdroj: Tv Nova)

Michaela trpí posttraumatickou stresovou poruchou

Podľa matky jej dcéra mala 15. augusta v podvečer na zastávke čakať na svojho priateľa. Keď ale priateľ prišiel k rodine sám, začali ju hľadať. "Na zastávke sme našli len jej topánky a rozbité slúchadlá," opísala žena. S dcérou sa videla až na druhý deň, keď policajti vykonávali výsluchy. Matka uviedla, že jej dcéra sa odvtedy veľmi zmenila. "Bojí sa byť dlhšie sama, je vystrašená, vždy musí byť niekto s ňou. Potom, čo sa to stalo, sa veľmi upla na rodinu a priateľa, všetky ostatných prakticky odstrihla," uviedla matka. Doplnila, že v čase únosu bola jej dcéra tri týždne tehotná. Dieťatko sa narodilo zdravé teraz na začiatku mája.

Najodpornejší prípad: Tehotnú Mišku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB, Polícia ČR)

Psychologické posudky

Z odborných posudkov nevyplynulo, že by niektorý z mužov trpel deviáciou. U Karla psychológ zistil zvýšenú mieru agresivity. Josefa staršieho odborník zhodnotil ako primitívnu a násilnícku osobnosť s nezrelou emocionalitou. Práve on mal byť podľa posudku iniciátorom únosu. U jeho syna odborníci odhalili výraznú závislosť na otcovej autorite. Posudok tiež tvrdí, že ak v budúcnosti nebude pod vplyvom otca, jeho spoločenská prognóza bude priaznivá.

Josef Dubský mladší
Zobraziť galériu (8)
Josef Dubský mladší  (Zdroj: Tv Nova)

Trojica obžalovaných na Krajskom súde v Brne
Zobraziť galériu (8)
Trojica obžalovaných na Krajskom súde v Brne  (Zdroj: Tv Nova)

K činu sa priznali

Obžaloba za hlavného aktéra Josefa Dubského staršieho. On a jeho syn majú navyše podľa obžaloby na svedomí ešte znásilňovanie jednej z bývalých manželiek Dubského staršieho a pokus o únos dievčaťa z Třebíčska.

Žaloba u Josefa Dubského mladšieho navrhla trest 8,5 roka až 10 rokov väzenia, v prípade Karla Dubského desať až 11 rokov a pre Josefa Dubského staršieho žiada mimoriadnych 16 rokov.

Najodpornejší prípad: Tehotnú Mišku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB, Polícia ČR)

Všetci traja svoje činy oľutovali a vo svojich záverečných rečiach prosili o odpustenie. To však Michaele, ktorá od nich požaduje odškodnenie pol milióna českých korún, nepomôže opäť normálne začať žiť. Rozsudok má padnúť 24. mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu