Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšia blamáž prezidenta USA Bidena: Verejnosť vydesil príbehom o kanibaloch

Prezident USA Joe Biden
Prezident USA Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Joe Biden sa opäť strápnil na predvolebnom vystúpení v Pensylvánii. Americký prezident zdieľal pochybnú rodinnú anekdotu a tvrdil, že jeho strýka zjedli kanibali. Biden zožal na internete veľa posmeškov za svoje mätúce vyhlásenia.

Týmto zvláštnym vystúpením Joe Biden možno opäť podnietil špekulácie o jeho údajne zlom duševnom zdraví. Počas predvolebnej kampane v americkom štáte Pensylvánia sa prezident USA podelil o mätúcu rodinnú anekdotu a tvrdil, že jeho strýka zjedli kanibali. Ale 81-ročný muž bol na internete rýchlo odhalený ako klamár, pretože niektoré detaily jeho príbehu neboli pravdivé.

V prejave pred členmi United Steelworkers Union Joe Biden povedal, že štyria bratia jeho matky sa dobrovoľne prihlásili do armády krátko po dni D, v deň, keď sa spojenecké jednotky vylodili na plážach Normandie v roku 1944. Bol medzi nimi aj pilot Ambrose Finnegan.

Americký prezident tvrdí: Strýka zjedli kanibali

Joe Biden o ňom referoval: "S týmito jednomotorovým lietadlom lietal ako prieskumník nad vojnovými zónami a bol zostrelený v Novej Guinei." Jeho telo sa ale nikdy nenašlo, pretože v oblasti, kde bolo lietadlo zostrelené, bolo podľa Bidena veľa kanibalov. Záznamy ministerstva zahraničných vecí však protirečia Bidenovmu vyjadreniu.

Lietadlo so strýkom Joea Bidena na palube teda nebolo zostrelené, ale záznamy hovoria, že „lietadlo bolo nútené pristáť v mori pri severnom pobreží Novej Guiney“, pretože zlyhali oba motory. Traja zo štyroch pasažierov na palube sa z vraku nevynorili. Štvrtého pasažiera neskôr zachránil čln. Bidenov strýko je dodnes nezvestný.

"Skončí sa to niekedy?" Bidenovi sa vysmievali za lživý príbeh

Mätúci príbeh Joea Bidena o kanibaloch vyvolal na internete množstvo posmeškov. „Ako môže ľavica predstierať, že #JoeBiden je zdravý?“ čudoval sa jeden používateľ X. "Panebože, to nikdy neprestane?" posmieval sa iný a nazval ho klaunom. "Kanibali? Takže teraz má Joe príbuzného, ​​ktorého zjedli kanibali? Bude nasledovať aj bratranec, ktorého vzali na vesmírnu loď a preskúmali ho?"

Viac o téme: Joe BidenPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu