Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Neberte lieky: Skúste prírodné prostriedky

Prírodné psychofarmaká Zobraziť galériu (3)
Prírodné psychofarmaká (Zdroj: PR)

Často sa už pri prvých náznakoch prípadne známkach psychických problémov predpisujú a užívajú psychofarmaká, napríklad pri depresívnej nálade alebo miernej či stredne ťažkej depresii, poruchách spánku a psychosomatických poruchách, miernych formách úzkosti, pri pocite bezbrannosti, neistoty, slabosti, problémoch s koncentráciou, nechutenstve, nedostatku motivácie alebo pri začínajúcom syndróme vyhorenia v dôsledku pracovnej preťaženosti. Pritom tu neraz môže byť dobrou alternatívou využitie prírodných prostriedkov bez vedľajších účinkov, ktoré majú často dlhodobý účinok.

Vďaka prírodným liečivám môžete obnoviť svoj pokoj a istotu. Získať novú energiu do života. Naučíte sa lepšie zvládať náročné životné obdobia a osvojíte si samoliečebné sily svojho vnútra. S pomocou novej knižky Prírodné psychofarmaká odhalíte svoje potreby a objavíte úžasný svet liečivých rastlín.

Autorka Aruna Meike Siewert je liečiteľka a prednášateľka v odbore prírodná medicína. Tvrdí, že aj kríza predstavuje šancu, preto ju treba využiť.

„Keď sa vám zdá život ťažký, je to často znamením veľkých zmien. Krízy preto vždy predstavujú výzvu pre osobný rozvoj. Prirodzené prostriedky nás môžu na tejto ceste podporiť a zároveň aj zmierniť problémy, ktoré sa vo chvíľach prenikavých zmien objavia,“ vysvetľuje úspešná autorka a liečiteľka.

Jej kniha Prírodné psychofarmaká vám chce pomôcť psychické problémy najprv presnejšie zaradiť a potom, v prípade potreby, podniknúť správne kroky. Ľahšie, prípadne začínajúce problémy sa neraz dajú vynikajúco riešiť pomocou prírodných liečebných prostriedkov, ku ktorým okrem liečivých rastlín a tridsiatich ôsmich Bachových kvetov patria aj Liečivé cesty.

Takto môžeme zabrániť, aby problémy nezapustili korene.

ROZMARÍNOVÉ VÍNO

Toto víno pomáha v stave vyčerpanosti.
Zmiešajte 1 l červeného vína a 20 g sušeného rozmarínu alebo 20 g čerstvých hrozienok. Nechajte zmes 5 dni postáť, denne ju potraste. Preceďte a pite denne až 3 kalíšky vždy pred

jedlom. Dostane vás to zase do formy a pomôže prekonať namáhavé obdobie.

Neužívať v tehotenstve, pri vysokom krvnom tlaku a poruchách spánku.
Nie je vhodné pre deti.

Jednotlivé účinné látky v liečivách získané z rastliny môžu byť síce užitočné, ale nikdy nevedia dosiahnuť účinok zmesi viacerých látok, ktoré rastlina od prírody poskytuje.

Platí to aj pre jemný účinok rastlín na dušu. Viacerí znalci rastlín v minulých dobách vedeli o účinkoch rastlín bez toho, aby poznali obsahové látky podrobne.

Už antickí lekári Hippokrates a Dioscorides mali hlboké znalosti liečivých účinkov rastlín. V stredoveku bola vďaka svojmu prírodnému liečiteľstvu známa matka predstavená Hildegarda z Bingenu (1098–1179). Ľudia sa učili od zvierat, pozorovali prírodu a (s)poznali jej charakteristické znaky.

Na základe farby, formy, vône, chuti, miesta výskytu, vzrastu, okolitých rastlín a iných znakov získali komplexný obraz rastliny a jej liečebných síl.

Kniha Prírodné psychofarmaká vám poskytne aj jasné pokyny, pri ktorých príznakoch by ste mali požiadať o radu skúseného terapeuta, a kedy je prípadne potrebná liečba liečivami klasickej medicíny. Aj v takom prípade však môžu prírodné liečivá liečbu dopĺňať.

Kniha Prírodné psychofarmaká sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Prírodné psychofarmaká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu