Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Populárny šéfkuchár radí: Týchto päť jedál si NIKDY neobjednávajte v reštaurácii

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Nabudúce, keď zájdete do reštaurácie a budete si chcieť objednať niečo z menu, dobre porozmýšľajte nad svojou voľbou. Nemusela by sa vám totiž vyplatiť. Populárny americký šéfkuchár radí, výber ktorých jedál by ste mali dobre zvážiť.

Návšteva reštaurácie sa nám väčšinou spája so samými pozitívnymi vecami - jedlo, priatelia, dobré pitie či oslava. Ale ako sa zdá, môže v istom zmysle predstavovať aj mínové pole. Známy šéfkuchár Anthony Bouradin vypichol päť jedál, ktoré si radšej v reštaurácii nikdy neobjednávajte. 

Ryba v pondelky

Pokiaľ obľubujete plody mora, nikdy si ich nedávajte na začiatku týždňa. Je to preto, lebo mnohé reštaurácie objednávajú ryby vo štvrtky, čo znamená, že v pondelok už majú štyri, resp. päť dní. Ryba navyše rýchlo podlieha skaze, čiže jej objednanie si určite dobre rozmyslite. 

Populárny šéfkuchár radí: Týchto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Benediktínske vajíčka

Tento populárny pokrm pozostáva okrem iného zo strateného vajca a holandskej omáčky. A práve druhá spomínaná súčasť je zároveň tou problémovou. Základ omáčky totiž tvorí maslo, takže sa musí skladovať pri určitej teplote. Ani tak by sa ale nemala skladovať príliš dlho. Nezriedka sa ale toto pravidlo porúša. 

Populárny šéfkuchár radí: Týchto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Neobjednávajte si nič, čo nie je na menu

Ani neskúšajte objednať si v podniku niečo, čo nie je v ponuku. Nasrdíte tým čašníkov, ale najmä kuchárov. Príprava takéhoto "špeciálneho" jedla si totiž vyžaduje dlhšiu prípravu, z čoho zvyknú byť kuchári poriadne frustrovaní. 

Populárny šéfkuchár radí: Týchto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prepečené mäso

Ešte krvavý steak asi nie je každému po chuti, no kuchári zas neznášajú, keď si niekto objedná prepečený kus mäsa. Nejde ani tak o to, že by bola ťažká samotná príprava, ale skôr o fakt, že to trvá príliš dlho a kuchárov to oberá o vzácny čas, ktorý by mohli venovať príprave iných pokrmov. 

Populárny šéfkuchár radí: Týchto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Tento typ burgra

Wagyu mäso patrí k najdrahším na svete, a preto si ho ani veľa zákazníkov neobjednáva. Keď už ale predsa len neodoláte pokušeniu objednať si ho v burgerovej forme, rátajte s tým, že tým vôbec, ale vôbec, nepotešíte kuchára. Pred podávaním ho totiž musí pomlieť, a to je pre neho strata času. Navyše, wagyu burger sa vzhľadom na svoju vysokú cenu podáva len v malých porciách, čiže to zákazníka bohvieako nezasýti. 

Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech

Populárny šéfkuchár radí: Týchto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Reštaurácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu