Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Osudná chyba Taliana (†52) v brazílskom Riu: Na motocykli zle odbočil, prišla poprava

Favela Morro dos Prazeres a Roberto Bardella Zobraziť galériu (5)
Favela Morro dos Prazeres a Roberto Bardella (Zdroj: FB)

RIO DE JANEIRO - Omyl pri ceste od sochy Ježiša Krista do centra Ria de Janeiro stál život talianskeho turistu, ktorého zastrelili v jednej z chudobných štvrtí tohto brazílskeho mesta. Talian vošiel do favely Morro dos Prazeres na motocykli, kde ho neznámi zločinci strelili do hlavy. Podľa vyšetrovateľov ho zrejme pokladali za policajta, informoval v piatok denník El País.

Súrodenci (6, 9) videli hroznú tragédiu: Smrť sestričky (†11) a rodičov kvôli selfie pri rieke!

Päťdesiatdvaročný Roberto Bardella cestoval so svojím o sedem rokov starším krajanom Rinom Polatom po krajinách Južnej Ameriky na motocykloch. Počas štvrtkovej cesty z jednej z najznámejších turistických atrakcií Ria na jednu z pláží ich navigácia GPS zaviedla do spomínanej favely. Tá patrí k niekoľkým štvrtiam, v ktorých sa v poslednom čase konajú rozsiahle policajné akcie proti tamojším gangom.

Roberto Bardella a Rino Polato
Zobraziť galériu (5)
Roberto Bardella a Rino Polato  (Zdroj: FB)

Nájdené motocykle
Zobraziť galériu (5)
Nájdené motocykle  (Zdroj: YouTube/Jornal da Record)

Podľa Polata, ktorého zločinci nechali na žive, dvojici zastúpila cestu skupina mladých mužov a pýtala sa na kameru, ktorú mal Bardella na prilbe. Potom na neho niekoľkokrát vystrelili a jedna z rán bola smrteľná. Telo naložili do kufra auta, do ktorého aj s vystrašeným Polatom nastúpili a riešili ďalší postup. Po približne dvojhodinovom putovaní favelou ho aj s telom vysadili na ulici a odišli aj s ich peniazmi a cennosťami. Oba motocykle polícia neskôr objavila, po zločincoch pátra.

Špeciálne policajné jednotky za posledné roky podnikli sériu akcií vo viac ako troch desiatkach favel, z ktorých sa so striedavým úspechom pokúšajú vytláčať organizované skupiny, ktoré predávajú drogy. Pri týchto zásahoch a následných prestrelkách zomreli desiatky ľudí, smrteľné útoky na zahraničných turistov sú však výnimočné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu