Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dovolenkárka prežila jazdu smrti: Hororový zážitok zo Španielska, zlá predtucha sa vyplnila

Tina s manželom Paulom Zobraziť galériu (2)
Tina s manželom Paulom (Zdroj: profimedia.sk)

BARCELONA/LONDÝN - Dovolenkárka Tina Campbellová (51) skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti s ťažkým poranením chrbtice a miechy. Dôvodom bola autobusová nehoda, ktorá sa nikdy nemusela odohrať, keby vodič autobusu poslúchol varovania cestujúcich.

Tina Campbellová mala šťastie v nešťastí. V Španielsku nasadla do autobusu s nezodpovedným šoférom, ktorý sa aj napriek hustému dažďu rútil v zhone na letisko. Hoci ho cestujúci dvakrát upozornili, aby spomalil, ich rady boli nevypočuté. Neďaleko Barcelony autobus havaroval, zlá predtucha turistky sa vyplnila.

Bizarný úder pre slovenských cestovateľov: Pripravení na najhoršie, ale toto nemohli čakať!

Nádeje na uzdravenie nie sú pre britskú turistku s poranenou chrbticou práve ružové, informujú britské médiá. Lekári jej pohrozili, že možno ostane do konca života imobilná. Keby bol vodič spomalil, možno by nedostal na ceste šmyk a všetko mohlo byť inak.

Podľa vyšetrovateľov rýchlosť neprekročil

Pred zrážkou sedela Tina s manželom v strede autobusu. Podľa manželov nebolo vyšetrovaním dokázané, že vodič prekročil povolenú rýchlosť, ale vzhľadom na podmienky na ceste bolo jeho šoférovanie príliš riskantné. Prudký náraz vymrštil oboch manželov zo sedadiel. Autobusom sa rozliehal krik a vozidlo sa prevrátilo na bok. So zraneniami skončilo 24 cestujúcich. Hoci strávili dovolenkári v Španielsku desať báječných dní, ten posledný bol ako z hororu. Autonehoda sa totiž odohrala cestou na letisko, odkiaľ mali turisti letieť priamo domov.  

Tinu do nemocnice neodvážali iba s poranenou chrbticou. Mala tiež prerazené pľúca, zlomené rebrá, poranenú hlavu a poškodené lopatky. Od zrážky aktuálne uplynuli zhruba tri mesiace, ale britská turistka sa ešte nezotavila. Vyšetrovanie príčiny nehody je doteraz otvorené a manželia dúfajú, že sa im podarí spojiť s ďalšími svedkami nehody a domôcť sa spravodlivosti.

Dovolenkárka prežila jazdu smrti:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: NehodaDovolenkaAutobusŠpanielskoTina Campbell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu