Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otec (27) vzal deti na piknik do parku: Do kočíka vkĺzol votrelec, výlet sa zvrhol na boj o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Zobrať deti na piknik do parku, nie je nič nezvyčajné. Josh Rose (27) z anglického Twickenhamu dúfal, že sa tu jeho dvaja malí synovia vybláznia aj so sestrinými deťmi a spolu strávia príjemné sobotné popoludnie. Bohužiaľ, z výletu sa stal boj o život po tom, čo ho uhryzla takmer metrová vretenica, ktorá sa začala šplhať po podvozku kočíka dvojročného Sebastiana.

Mamička fotila dcérku (2): Keď zbadala, čo sa deje vedľa nej, dostala smrteľný strach!

Otec v snahe ochrániť svojho syna sa pokúsil plaza odstrániť, ale vtedy ho vretenica uhryzla do pravého ukazováka. Počas niekoľkých minút upadol do anafylaktického šoku.

"Bol som paralyzovaný, moja krv sa začala zrážať a ja som nemohol hovoriť, mal som penu pri ústach. Bol som si vedomý všetkého, čo sa deje okolo mňa. Vedel som, že som bol uhryznutý a vedel som, že mám problém. Počul som, ako všetci rozprávajú, ale nemohol som otvoriť oči alebo hovoriť. Bolo to hrozné," uviedol Josh pre denník The Sun.

Vretenicu napokon pomocou palice odohnal okoloidúci psičkár. Záchranári dorazili do niekoľkých minút a snažili sa Joshovi zriediť krv a pumpovali ho adrenalínom po tom, čo mu tepová frekvencia klesla na štyri údery za minútu. V nemocnici mu podali protijed a skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Našťastie po 24 hodinách mu dovolili odísť domov.

"Mám pocit, akoby ma prešiel kamión. Som len rád, že sa to nestalo jednému z mojich chlapcov alebo deťom mojej sestry," dodal Josh. Vretenice sú jediné jedovaté hady, ktoré žijú vo Veľkej Británii vo voľnej prírode. Majú na svedomí približne 100 uhryznutí ľudí každý rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu