Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vinár ohúril sociálne siete: Počas maratónu vypil 25 pohárov vína v rámci bizarnej výzvy! Šialené VIDEO

(Zdroj: TikTok/tomgilbeywine)

LONDÝN – Podnikateľ s vínom zvýšil latku pre bežcov po tom, čo počas londýnskeho maratónu ochutnal dvadsaťpäť pohárov vína naslepo. Vypil tak jeden pohár takmer na každom druhom kilometri. Svoj bežecký výkon zdokumentoval aj na TikToku.

„Bol som totálne vyčerpaný, ale bol to skvelý deň,“ povedal pre The Guardian Tom Gilbey, ktorý vedie vinárske podniky. Brit, ktorý na TikToku často natáča videá z rôznych degustácií, sa rozhodol zabehnúť londýnsky maratón, aby získal 2 487 dolárov (2 319 eur) pre svoju charitatívnu hospicovú organizáciu Sobell House v Oxforde, ktorá sa starala o jeho matku počas jej posledných dní. Doteraz vyzbierali viac ako 16 000 dolárov (14 919 eur). V rámci osobnej výzvy sa zaviazal, že po každom zabehnutom 1,6 kilometri (1 míľa) ochutná pohár vína a uhádne jeho odrodu, krajinu pôvodu a ročník. Celkovo odbehol 42 kilometrov.

@tomgilbeywine AND WE’VE ONLY DONE A VIDEO … 26.2 miles 25 wines tasted blind 7 fully correct, 4 wrong & 14 mostly right Over £10k raised for @sobell.house Donation link still open in Bio …. BIG FAT THANK YOU ❤️ #londonmarathon #marathon #blindtasting #tomgilbey ♬ original sound - Tom Gilbey

Z 25 pohárov údajne uhádol sedem správne, 14 takmer správne a štyri úplne nesprávne. Tento čin bol však obzvlášť pôsobivý vzhľadom na to, že vzorky siahali od ponuky čerpacích staníc až po fľaše Barolo za 50 dolárov (46,6 eur). Gilbey údajne dokončil preteky za štyri hodiny a 41 minút, vrátane zastávok pri víne, čo oslávil vypitím pohára šampanského v cieli. Brit mal pocit, že vďaka vínu sa preteky paradoxne nezdali také nekonečné. Priznal však, že poháre vína nevypil celé a tie, ktoré mu nechutili, dokonca vypľul. V opačnom prípade by závod zrejme nedokončil.

Netreba dodávať, že na používateľov TikToku urobil dojem. „Tento muž vypil 25 rôznych vín a napriek tomu zvládol maratón pod päť hodín,“ uviedol jeden z ohromených používateľov sociálnej siete. „Byť maratónskym bežcom a someliérom sú dve z najnáročnejších záľub, ale ja tohto chlapa absolútne milujem,“ pridal sa ďalší. Napriek tomu, že Gilbey prehlásil, že sa podobnej výzvy už pravdepodobne nikdy nezúčastní, povzbudil ostatných, aby to skúsili na vlastnej koži.

Viac o téme: VínoDegustáciaSomeliérMaratón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu