Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zosnulá herečka Zdena Gruberová (†83): Banálna zlomenina ju stála život... No srdce mala zlomené niekoľko rokov!

Zdena Gruberová Zobraziť galériu (5)
Zdena Gruberová

BRATISLAVA - Slovensko včera zasiahla správa o smrti jednej z hereckých legiend Zdeny Gruberovej (†83). Tá patrila dlhé roky k členom Slovenského národného divadla a na svojom konte mala viac ako 90 úloh. V stredu umelkyňa skonala v petržalskej nemocnici. Život ju stála v postate banálna zlomenina nohy... No svoje srdce mala diva zlomené celé roky.

Herečka Zdena Gruberová bola dlhoročnou hviezdou Slovenského národného divadla. Na svojom konte mala 90 divadelných postáv, no žiarila aj vo filmoch a seriáloch. Vo štvrtok Slovensko zasiahla správa o jej smrti - umelkyňa v stredu vo veku 83 rokov zomrela v petržalskej nemocnici.

Život ju v podstate stála banálna zlomenina. Tá totiž všetko odštartovala. „Problém bol ten, že si zlomila nohu, potom to všetko začalo. Operácia a tak ďalej. Nakoniec to skončilo zápalom pľúc,“ povedal denníku Nový čas herečkin zronený manžel Ľudovít. No už v posledných rokoch sa Gruberová necítila najlepšie. Výrazne schudla a pred tromi rokmi mala už len niečo vyše štyridsať kíl. 

To však zďaleka nebolo jediné, čo pani Zdenu trápilo. V roku 1995 totiž prišla o svojho jediného 27-ročného syna, cez čo sa nedokázala preniesť. „V ten osudný deň, keď som prišla domov, našla som Tomáša v jeho izbe, kde cvičil, v bezvedomí ležať na zemi. Privolala som lekára, ale ten konštatoval smrť,“ prezradila denníku pred tromi rokmi Gruberová. Osudným sa mladíkovi mali stať akési východoindické cvičenia, ktoré sa mali praktizovať vo dvojici, pretože sa ľudia mali navzájom vyviazať. On bol však sám, pri meditácii odpadol a zapadol mu jazyk. Česť jej pamiatke!

 

Viac o téme: Zdena Gruberová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu