Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pri akcii izraelskej armády zomrelo päť Palestínčanov, zranil sa jeden policajt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/Flyer Defense)

TEL AVIV – Päť mŕtvych Palestínčanov si vyžiadala protiteroristická akcia izraelskej armády (IDF) a polície, ktorá prebehla v sobotu severne od mesta Turkam v Predjordánsku. Informujú agentúry DPA a Reuters.

Akcia trvala približne 12 hodín. IDF a polícia počas nej obkľúčila dom, v ktorom sa nachádzali osoby podozrivé z členstva v teroristickej bunke, uviedol hovorca polície. Osoby v budove spustili paľbu na izraelské jednotky pred ňou. Tie ju opätovali, na budovu dva razy zaútočil aj izraelský dron. Po skončení akcie bol v budove objavený vojenský výstroj a diely zbraní. Podľa izraelských správ bolo všetkých päť obetí členmi brigád al-Kassám, ozbrojeného krídla palestínskeho hnutia Hamas, uvádza DPA.

Informáciu pri štyroch mŕtvych potvrdilo aj predjordánske ministerstvo zdravotníctva, telo piatej obete sa však identifikovať nepodarilo z dôvodu príliš rozsiahlych zranení, dodáva Reuters. Počas uplynulých rokov stúpol počet útokov zo strany Palestínčanov žijúcich na území Predjordánska, ktoré Izrael okupuje od roku 1967. Situácia sa ešte zhoršila po bezprecedentnom útoku militantov Hamasu na južnú časť Izraela z 7. októbra minulého roku. Počas izraelských operácií odvtedy pri izraelských vojenských operáciách, potýčkach či palestínskych akciách zahynulo najmenej 473 Palestínčanov, uvádza predjordánske ministerstvo zdravotníctva. Zároveň sa vystupňovali násilnosti zo strany izraelských osadníkov namierené proti Palestínčanom.

Viac o téme: IzraelPalestínčaniaIDF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu