Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Turista ukázal, ako vyzerá interiér egyptskej pyramídy: Ľudia sú zdesení, nič pre klaustrofobikov!

(Zdroj: TikTok/youneszarou)

EGYPT – Pyramídy, ktoré sú známe ako pamiatka UNESCO a jeden zo siedmich divov sveta, sú, samozrejme, zvonku neuveriteľne pôsobivé, ale málokto vie, čo sa nachádza vo vnútri. Jeden z používateľov sociálnych sietí zašiel dnu a podelil sa o svoje zábery. Ľuďom z nich naskakuje husia koža.

Ak radi cestujete a chcete si pozrieť niektoré z najväčších pamiatok na svete, potom by ste mohli zvážiť návštevu pyramíd v Egypte. Tieto staroveké stavby, ktoré každoročne prilákajú milióny turistov, vás určite vezmú na výlet do minulosti. Keďže pyramídy boli kedysi zapečatené, aby do nich nemohli vstúpiť ľudia, videá dokumentujúce ich interiér sa často šíria po sociálnych sieťach. Zábery, ktoré umožňujú nahliadnuť do vnútra obľúbenej turistickej atrakcie, nedávno mnohých používateľov sociálnych sietí trochu zneistili. Video, ktoré na TikToku zdieľal používateľ známy ako @youneszarou, ukazuje tvorcu obsahu, ako vstupuje do pyramíd v Egypte. 

@youneszarou Who built the pyramids??? #yzfamily ♬ Originalton - YZ

Možno sa zdá, že do vnútra pyramídy nevedie žiadna cesta, ale video ukazuje, ako je pyramída posiata tunelmi, komorami a bočnými chodbami. Mnohé z nich sa rozvetvujú do ďalších miestností, čo vedie k dokonalému zážitku z bludiska. Muž sa len tak-tak pretláča extrémne úzkymi chodbami, a mnohí ľudia na internete nemôžu uveriť, aké stiesnené pyramídy v skutočnosti sú. „Moja klaustrofóbia by sa na toto nikdy nedala,“ napísal jeden používateľ, zatiaľ čo iný napísal: „Nemôžem dýchať, keď sa na to pozerám.“ Tretí uviedol: „Klaustrofóbia opustila chat." A niekto ďalší dodal: „Mám paniku len pri pohľade na to.“  

Napriek tomu, že pyramídy sú staré tisíce rokov, vedci o nich stále veľa zisťujú. Len minulý rok odborníci objavili deväť metrov dlhú skrytú chodbu v egyptskej Chufuovej pyramíde. Skupina Scan Pyramid je súčasťou misie, ktorej cieľom je nahliadnuť dovnútra pyramíd pomocou technológií, ako sú skenery a infračervená termografia. V súčasnosti ešte nevedia, na čo chodba slúži, ale nálezy poskytli určité indície. Podľa Mostafu Waziriho, vedúceho egyptskej Najvyššej rady pre starožitnosti, strop tunela naznačuje, že bol postavený na odľahčenie pyramídy. „Veľký otáznik však visí nad tým, či táto chodba vznikla na odľahčenie hlavného vchodu, alebo na odľahčenie ešte neobjaveného priestoru,“ povedal, informuje portál ABC News.

Viac o téme: ChodbaPyramídaEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu