Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Surového zatýkania v Bratislave: Tajní proti nič netušiacim chlapcom, vyjadrenie polície

Chlapcov mali zatknúť Zobraziť galériu (6)
Chlapcov mali zatknúť "tajní" bezdôvodne (Zdroj: Foto: FB/Renata Ormandikova )

BRATISLAVA - Pozoruhodný incident sa odohral včera večer v Bratislave. Dvaja chlapci kráčali po ulici, odrazu pri nich pristavilo auto, z ktorého vystúpili neznámi mladíci. Jeden z nich sa preukázal kartičkou s nápisom polícia a nastal nepríjemný konflikt.

Incident sa odohral v piatok, desať minút pred pol deviatou večer. Z trolejbusu na Búdkovej ulici vystúpili dvaja chlapci vo veku 13 a 16 rokov a peši prechádzali Starou vinárskou cestou. "Asi 200 metrov od domu, do ktorého smerovali, pristavilo pri nich malé auto. Vybehli z neho traja približne 30-roční mladíci v mikinách. Obstúpili chlapcov tak, aby nemohli ujsť a agresívne žiadali, aby im chlapci ukázali, čo majú vo vreckách. Jeden z mladíkov povedal, že sú policajti a ukázal papierovú kartičku s nápisom polícia," opísala incident na sociálnej sieti Renáta a pokračovala, že starší z chlapcov sa pokúsil utiecť. Domnieval sa, že ide o prepadnutie. 

FOTO Surového zatýkania v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Mladíci v civilnom oblečení chlapca podľa Renáty zrazili na zem a spútali mu ruky za chrbtom.   Mladší chlapec sa pokúšal telefonovať na políciu, ale mladíci mu to niekoľkokrát zakázali. Policajnú hliadku nakoniec privolali okoluidúce dievčatá.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

Medzi tým sa matka menšieho chlapca dovolala svojmu synovi a spolu s rodičmi staršieho chlapca pribehli na miesto incidentu. Aj napriek vysvetľovaniu rodičov, mladíci nezbavili chlapca pút. Policajná hliadka odviezla staršieho chlapca stále v putách na stanicu, kde dve hodiny spisovali zápisnicu. 

Je potrebnú podotknúť, že chlapci sa nesprávali nijak podozrivo, pri sebe nemali žiadne cigarety, alkohol, zbrane ani drogy. Starší z chlapcov je po zásahu zranený na kolenách a rukách. Obaja utrpeli veľký stres. 

 

FOTO Surového zatýkania v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

FOTO Surového zatýkania v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

FOTO Surového zatýkania v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Vyjadrenie bratislavskej polície

Policajnú akciu potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Podľa jej slov policajti vykonávali svoju služobnú činnosť v občianskom odeve. "Krátko pred 21-vou hodinou vykonávali hliadkovú činnosť na ulici Stará Vinárska, kde spozorovali dvoch mladovyzerajúcich chlapcov, ako kráčali po ulici. Vzhľadom na pokročilú hodinu ich policajti zastavili z dôvodu ich kontroly totožnosti, ako aj zistenia, či nie sú pod vplyvom alkoholu," vysvetlila Kurucová a pokračovala: "Policajti osobám preukázali príslušnosť k PZ služobnými preukazmi príslušníkov PZ a opýtali sa ich, čo robia v neskoršej dobe vonku, načo jedna z kontrolovaných osôb sa dala pred hliadkou na útek. Následne policajti osobu prenasledovali, pričom za nim viac krát kričali "Polícia, stoj", na čo osoba vôbec nereagovala a pred policajtmi naďalej unikala."  

Približne po 40 metroch policajti osobu zaistili. Ako ozrejmila ďalej policajná hovorkyňa, nakoľko sa osoba policajnej hliadke pokúšala vymaniť, boli použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona, a to hmaty a chvaty. Aj napriek tomu ale chlapec naďalej kládol aktívny odpor, a tak hrozilo, že sa pokúsi utiecť, priložili mu putá. "Následne bolo osobe vysvetlené, že je podozrivou  z priestupku proti verejnému poriadku tým, že neuposlúchla výzvu verejného činiteľa a za účelom zistenia totožnosti bola predvedená na útvar PZ.  Na policajnom oddelení bol 16-ročný chlapec v sprievode jeho zákonného zástupcu k veci vypočutý a následne prepustený." 

V tejto súvislosti polícia uvádza, že každý je povinný na výzvu príslušníka PZ preukázať svoju totožnosť, prípadne súčinnosť za účelom jej overenia v súlade so zákona o Policajnom zbore. "V prípade, ak zišli pochybnosti o činnosti príslušníkov PZ, zákonní zástupcovia chlapcov môžu podať sťažnosť na Odbor kontroly Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," uzavrela policajná hovorkyňa. 

 

Viac o téme: BitkaBúdkova ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu