Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V boji proti zlozvykom vás nakopnú jarné mesiace

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PMI)

Jar je v plnom prúde, nakopnite sa v boji proti zlozvykom! Bezdymová alternatíva IQOS ILUMA ONE pre dospelých fajčiarov, ktorí by vo fajčení pokračovali, prekvapí cenou, ale aj elegantným prevedením.

Aj keď sa od začiatku roka popísalo veľa o diétach, zmene životného štýlu a nových začiatkoch, predsa sa len nájdu medzi nami tí, ktorí sa na ďalší krok neodhodlali...alebo poľavili vo svojom odhodlaní. Časopisy sú plné rád, ako upraviť svoje stravovacie návyky a zaradiť do svojho režimu viac pohybu. Všetko sa to ale začína pri motivácii a nájdení si času pre seba. A buďme úprimní, toho času nie je vždy nazvyš.

Urobte pre to tento rok pre seba o niečo viac. Urobte si „inventúru“ všetkých doterajších výziev, ktoré skončili neúspešne. Neorientujte sa na len na zhodené kilogramy, dbajte na vyváženú stravu a nezabudnite, že stres je nepriateľom číslo jedna. Obetujte jeden víkend a urobte si revíziu vo svojom šatníku, upracte si svoju domácnosť a začnite sa tešiť na tie malé a pozitívne zmeny, ktoré vás čakajú. Začnite s čistým štítom, poriadok doma – poriadok v mysli a nakoniec odhodlanie robiť postupné kroky k vytúženému cieľu.

V boji proti zlozvykom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PMI)

Beh je pre vás nedosiahnuteľný? Začnite rýchlou chôdzou

Nezvládate cvičiť vo fitku, nemáte čas a ani toľko financií, aby ste si mohli práve v tomto období kúpiť permanentku? Vymeňte výťah za schody, auto za bicykel, zbehnite si do najbližších potravín peši. To sú presne prvé zmeny, ktoré vás postupne dovedú k ďalším a náročnejším aktivitám. Ak vám to čas dovolí a počasie tiež, snažte sa urobiť čo najviac krokov. Túžite behať v parku alebo okolo jazera, ale jednoducho nevládzete? Začnite s rýchlou chôdzou. Čo tak každý víkend stráviť jedno doobedie na prechádzke v lese? Čo tak vyskúšať hrať tenis? Tento rok môžete napríklad začať aj s otužovaním, nájdite si k tomu partiu a hneď vám to pôjde lepšie.

Strava nemusí byť nudná

Vybehnite cez víkend na trh a nakúpte si čerstvú zeleninu a ovocie a postupne viac zahrňte do stravy práve jedlá z nich. Nemusíte sa okamžite trápiť drastickou diétou, ktorá nakoniec skončí s kilami navyše, pretože po dlhom hladovaní siahnete po všetkom, čo nájdete v chladničke.

Myslite na realitu, nesnívajte

Nemyslite na to, že zlyháte. Nemyslite ani na to, ako sa vám darí. Zmierte sa s tým, že ak túžite po aktívnejšom životnom štýle, chcete sa lepšie cítiť, možno aj vyzerať, tak strava a pohyb k tomu patria a bez nich to neoklamete.  K tomu všetkému sa budete z prechádzok a z času, ktorý strávite s kamarátmi aktívne vonku na čerstvom vzduchu, tešiť. Stane sa z toho zvyk, ktorý vás budete ťahať za pohybom, zbavíte sa zlej nálady a stresu.

Zvyky, ktoré nám škodia?

Nakoniec, ak hovoríme o zvykoch, musíme si pripomenúť, že práve zlozvyky sú tie, ktoré nám to všetko pokazia. Pri detoxe, diéte, zmene spôsobu života, pri všetkom musíme poznať svoje zlozvyky a vedieť, ako na ne. Minimálne  by sme mali poznať, čo nám spôsobujú a následne, ako veľmi s nimi dokážeme bojovať – čoho sa dokážeme vzdať, čo sme ochotní urobiť, aby sme im neholdovali.

Zlozvykov je veľa. Niektoré, ako je napríklad obhrýzanie nechtov, nie sú nebezpečné, majú len vizuálny dosah, prípadne sú nepríjemné pre naše okolie. Zlozvyky často súvisia s našimi pocitmi – keď sa cítime skleslo, zažívame priveľa stresu, siahame po veciach alebo robíme to, čo nám skôr škodí, ako prospieva.  Veľa sladkostí sa odzrkadlí nielen postave, ale i na našej pleti, potrápia žalúdok a môžu mať za následok mnoho zdravotných ťažkostí. Negatívne sa na našom zdraví podpíšu mnohé potraviny, jedlá a nápoje, ktoré vo väčšom množstve odborníci neodporúčajú. So zlozvykmi súvisí aj závislosť – napríklad neviete odložiť mobil z ruky ani v posteli a dlho do noci dokážete „visieť“ na sociálnych sieťach. Ten spánok vám bude chýbať, zvlášť, ak sa takáto situácia opakuje dlhodobo.

V boji proti zlozvykom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PMI)

IQOS ILUMA ONE: Lepšia voľba ako cigarety

A nakoniec fajčenie, ktoré je jedným z najčastejších zlozvykov vôbec. Najlepšie je nefajčiť a ideálne ani nikdy nezačať. Pre dospelých fajčiarov, ktorí by vo fajčení pokračovali, je lepšou voľbou bezdymová alternatíva IQOS ILUMA ONE. Nie je však bez rizika, pretože obsahuje nikotín, ktorý je návykový. Vrecková veľkosť v premyslenom dizajne a zároveň cenovo dostupné bezdymové zariadenie, ktoré nie je potrebné čistiť a na jedno nabitie zvládne až dvadsať po sebe nasledujúcich použití. Dospelých fajčiarov, ktorí majú radí dizajnové kúsky, budú tiež zaujímať zemité farby a skutočne štýlový, nadčasový dizajn. IQOS ILUMA ONE pôsobí elegantne vo všetkých piatich farebných prevedeniach. 

Poznáte rozdiel medzi nikotínom a dechtom? Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením - a to i rakovinu spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Bezdymové zariadenie IQOS ILUMA ONE miesto cigaretového dymu produkuje aerosól. Nevzniká tak decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok.Nikotín teda nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú škodlivé chemické látky v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení tabaku.  

Nikotín je stimulant, ktorý vyvoláva závislosť a preto nie je bez rizika, avšak jeho účinky nie sú karcinogénne.

A nakoniec len pripomeňme, že cigarety sťažujú dýchanie  a po o úplnom prechode na IQOS môžete lepšie dýchať – dokazuje to i šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi.

TIP na záver?

Máte doma staršie bezdymové zariadenie, ktoré nepoužívate? Prineste ho na recykláciu do ktorejkoľvek IQOS predajne na Slovensku. Týka sa to všetkých bezdymových zariadení IQOS, lil SOLID Ez, VEEV ONE. Navyše, ak ich vrátite na recykláciu do predajne v období od 22. apríla do 20. mája 2024, za každé zariadenie prispejeme 6 eur na podporu lokálnych včelárov. A vás bude čakať na predajni malé prekvapenie.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu