Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stav Dušana Grúňa (†81) sa NÁHLE zhoršil pred 2 týždňami: Vážne problémy napovedal BEŽNÝ JAV!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - V pondelok zasiahla Slovensko informácia o úmrtí legendárneho slovenského speváka Dušana Grúňa (†81). Spevák bol v nemocnici so silným zápalom pľúc a začali mu zlyhávať orgány. Jeho manželka Majka (76) aktuálne prezradila, že jeho zdravotný stav sa zhoršil pred dvomi týždňami... Vážne problémy napovedal tento bežný jav!

Galéria: Dušan Grúň

Že je s Dušanom Grúňom zle, informovala prostredníctvom spevákovho Facebook profilu jeho manželka už v sobotu. „Modlite sa prosím za mňa. Je so mnou zle. Lúčim sa s Vami,“ písalo sa v príspevku. Grúň v tom čase bojoval v nemocnici so silným zápalom pľúc a začali mu zlyhávať orgány. V pondelok prišla smutná správa o jeho úmrtí. 

Jeho zdravotný stav sa však rapídne zhoršil už pred dvomi týždňami. Vážne problémy napovedal bežný jav, ktorý čas od času rieši každý človek. Prezradila to jeho manželka pre pluska.sk„Jeden večer sa mi začal sťažovať, že cíti v ústach afty. Bála som sa, že sa to bude zhoršovať a že sa zadusí,“ opísala Majka s tým, že okamžite volala záchranku, kde jej odporučili kontaktovať obvodnú lekárku. Tej sa stav Grúňa nepozdával a nariadila privolať sanitku, nech ho prevezie rovno do nemocnice.

„Už bol v kritickom stave! Začali mu odchádzať obličky a do toho chytil zápal pľúc. Lekárka mi povedala, nech sa pripravím na najhoršie,“ priznala pani Grúňová, ktorá manžela v nemocnici navštevovala každý deň. A keď už vedela, že manžel odchádza, nedokázala sa s ním rozlúčiť. „Aj keď som vedela, že je v kritickom stave a že môže odísť každú chvíľu, vždy som sa vrátila, že mu dám ešte jednu pusinku,“ opísala. 

Dušan Grúň v posledných rokoch bojoval s viacerými zdravotnými problémami. Trápil ho parkinson, kvôli ktorému mal problémy s chôdzou, mal operované srdce, oči aj prostatu. „Nedávno sa mu urobili tie afty v ústach, čo je znak oslabenej imunity. Nato ho brala sanitka. Posledné mesiace bol už zoslabnutý doma. Bál sa toho, že keby vyšiel na javisko, spadol by a zlomil by si bedrový kĺb. Lebo presne na toto zomrela jeho matka. Padla a ležala 11 mesiacov v posteli. Nechcel toto zažiť,“ dodala Majka. 

Stav Dušana Grúňa (†81)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Dušan Grúň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu