Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Fanúšikom Eurovízie vyrazila dych polonahá slovinská hviezda: V priesvitnom outfite ukázala takmer všetko!

Raiven Zobraziť galériu (3)
Raiven (Zdroj: Sarah Louise Bennett/EBU)

MALMÖ – Počas víkendu sa hudobní fanúšikovia dozvedia meno nového víťaza prestížnej súťaže Eurovízia. Ešte predtým však prebehnú semifinálové večery, ktoré sú na programe v utorok a štvrtok a divákov čakajú viaceré zaujímavé vystúpenia.

Už túto sobotu vyvrcholí 68. ročník speváckej súťaže Eurovízia, ktorý sa uskutoční v Malmö. Minulý ročník ovládla švédska speváčka Loreen s piesňou Tattoo. Jej rodná krajina tak vďaka tomu vyrovnala historický rekord v počte víťazstiev, ktorý teraz drží spoločne s Írskom.

Pre túto krajinu však boli minulé ročníky veľkým sklamaním a posledné 4 roky sa do finále neprebojoval žiaden umelec z Írska. Veľké nádeje tento rok vkladali do speváčky Bambie Thug, ktorá by podľa kurzov mohla útočiť na umiestnenie v najlepšej päťke. Jej prípravu však narušila otrava jedlom, kvôli ktorej skončila počas minulého týždňa v nemocnici. Účasť v semifinále by však nemala byť v ohrození.

Fanúšikov zaujala aj slovinská speváčka Raiven, ktorá sa okrem svojho hudobného nadania prezentuje aj poriadne odvážnymi outfitmi. Aj napriek tomu, že o víťazstvo zrejme nezabojuje, si našla množstvo priaznivcov aj mimo svojej rodnej krajiny.

Raiven
Zobraziť galériu (3)
Raiven  (Zdroj: Alma Bengtsson/EBU)

Najväčším favoritom na víťazstvo je Chorvát Marko Purišić, ktorého však fanúšikovia poznajú pod umeleckým menom Baby Lasagna. Ten zaujal svojou piesňou Rim Tim Tagi Dim. Pre túto krajinu by išlo o prvé víťazstvo v jej histórii.

Druhým najväčším adeptom na triumf by mal byť podľa papierových predpokladov švajčiarsky spevák Nemo. Ten sa predstaví s piesňou The Code.

Trojicu favoritov dopĺňa ukrajinské duo Alyona Alyona a Jerry Heil, ktoré sa predstaví s piesňou Teresa a Maria. Dvojica známych hudobníčok sa bude snažiť nadviazať na rok 2022, kedy sa naši susedia tešili z ich druhého víťazstva v histórii.

Čiernym koňom môže byť talianska speváčka Angelina Mango, ktorá patrila medzi najväčšie objavy minulého roka. Jej blížiace sa turné po Taliansku je kompletne vypredané a víťazstvo v súťaži by mohlo jej raketovému vzostupu pomôcť ešte viac. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu