Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Záhadná smrť ako z hororu: Na farme pri Topoľčanoch uhynulo naraz šesť koní!

Vo Vítkovských stajniach vychovávajú športové kone Zobraziť galériu (2)
Vo Vítkovských stajniach vychovávajú športové kone (Zdroj: Facebook)

TOPOĽČANY – Obrovský šok zažili chovatelia koní vo Vítkovských stajniach po tom, čo im náhle z jedného dňa na druhý uhynulo až šesť koní. Zvieratá na farme zrejme otrávil neznámy záškodník a smutný prípad už preto vyšetrujú aj inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS).

Na šokujúcu udalosť nás upozornil čitateľ, ktorého úhyn koní vystrašil. „Z utorka na stredu zomrelo vo Vítkovských stajniach, blízko Topoľčian 5 koní a v stredu pribudol ešte jeden,“ napísal nám. V areáli Vitkovských stajní, kde chovajú a trénujú športové kone, bola po nešťastnom incidente vykonaná deratizácia.

Záhadnú smrť nám potvrdili aj na Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe (RVPS). „V súčasnosti prebieha šetrenie inšpektorov RVPS Topoľčany na farme vo Vítkovských stajniach. Skutočne došlo k úhynu 6 koní,“ povedal nám Róbert Grič z RVPS. Farma bola okamžite uvedená do karantény a do ani zo stajní nemohli vychádzať žiadne zvieratá. 

Počas vyšetrovania veterinári zistili, že koní mohol niekto úmyselne otráviť. „Predbežné zistenia naznačujú, že sa nejedná o infekčné ochorenie zvierat, pravdepodobne ide o intoxikáciu zvierat,“ dodal Grič. Život na farme vo Vítkovciach sa tak zastavil, až kým nebude odhalený sabotér, ktorý stajne o šesť športových koní pripravil.

 

Záhadná smrť ako z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu