Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pred konferenciou AfD v Essene plánujú desaťtisícové demonštrácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreibe)

ESSEN - Dva mesiace pred plánovanou konferenciou krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Essene organizujú predstavitelia tohto mesta i ďalší aktéri demonštrácie proti tejto strane, na ktorých sa očakáva účasť desiatok tisíc ľudí. Informuje správa agentúry DPA.

Organizátori očakávajú na hlavnom zhromaždení naplánovanom na poslednú júnovú sobotu účasť až 30.000 demonštrantov. Očakáva sa, že sa na podujatí zúčastnia aj prominentní predstavitelia z politiky i obchodu.

archívne video

Róbert Lantoši po výhre: Som rád, že sme dotiahli aspoň jeden z týchto dvoch zápasov do víťazného konca (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Aktivity počas plánovanej konferencie AfD v Essene plánujú aj rôzne zoskupenia a aliancie; konať sa bude napríklad aj hudobné podujatie, píše DPA. Polícia sa v tom čase pripravuje na rozsiahlu operáciu. Podľa policajných zdrojov je na spomínaný víkend naplánovaných desať zhromaždení s účasťou dovedna 66.000 ľudí. Počet je odhadovaný, polícia sa však preventívne pripravuje na jednu z najrozsiahlejších demonštrácií v Essene za uplynulých niekoľko rokov.

Stranícku konferenciu plánuje AfD v Essene uskutočniť v aréne Grugahalle 29. a 30. júna, pripomína DPA. Prenajímateľom je však výstavisko Messe Essen, ktoré sa stále pokúša od zmluvy odstúpiť súdnou cestou. Súdy však v poslednom období rozhodli v prospech AfD v prípadoch, kedy chceli prenajímatelia zrušiť už uzavreté zmluvy.

Viac o téme: DemonštráciePolícia NemeckoAfD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu