Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Obvinenia Británie proti vojenskému pridelencovi sú vyložené lži, reagujú z Ruska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v stredu večer uviedla, že Británia sa rozhodla použiť "vyložené lži" na ospravedlnenie dávnejšie oznámených reštriktívnych opatrení vrátane vyhostenia vojenského pridelenca na ruskom veľvyslanectve v Londýne. Informujú o tom agentúry Reuters a AFP.

Zacharovová hovorila o prípade, v ktorom Británia minulý mesiac obvinila muža v súvislosti s údajnou nepriateľskou činnosťou v prospech Ruska vrátane údajného náboru ďalších osôb na podpaľačský útok na obchod spojený s Ukrajinou. "Opakovane sme varovali Londýn, že akékoľvek nepriateľské kroky sa stretnú s nevyhnutnou primeranou reakciou. Naša odpoveď bude tvrdá a presne cielená," uviedla Zacharovová.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 750 (Zdroj: Facebook/General Staff of The Armed Forces of Ukraine)

Britský minister vnútra James Cleverly v stredu oznámil, že vláda vyhostí vojenského pridelenca na ruskom veľvyslanectve v Londýne, "ktorý je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky". Cleverly v parlamente tiež povedal, že Spojené kráľovstvo zruší diplomatický štatút niekoľkým nehnuteľnostiam vo vlastníctve Ruska. Informoval aj o nových obmedzeniach pre ruské diplomatické víza, ako je napríklad čas, ktorý môžu ruskí diplomati stráviť v Spojenom kráľovstve.

Viac o téme: ŠpionážVyhosteniePridelenecRuskoBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu