Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Chlapec sa udusil s kúskom pizze: Dráma sa odohrala priamo pred jeho rodičmi, nedokázali mu už pomôcť!

(Zdroj: Getty Images)

TORRE DEL GRECO – Prípad, ktorý zasiahol celé Taliansko. Iba 11-ročný chlapec sa začal dusiť kúskom pizze priamo pred očami svojich rodičov.

Dráma sa odohrala minulý týždeň. Malý Santo Virgi, ktorý trpel autizmom začal po zahryznutí do pizze náhle kašľať. Rodičia hneď spozorovali, že s chlapcom niečo nie je poriadku a keď im došlo, že sa dusí s jedlom, rýchlo začali s Heimlichovým manévrom, no márne. Podľa slov rodičov údajne nemal žiadny účinok. Chlapcova koža sa začala ihneď sfarbovať do modrofialova a tak rodičia okamžite zavolali záchranku, informuje taliansky denník Leggo.

Hoci na pohotovosti sa lekárom podarilo chlapcovi pomôcť a začal dýchať, napriek tomu bol jeho stav veľmi vážny. Bol prevezený do nemocnice Santobono v Neapole, kde podstúpil dve operácie, no ani tie chlapcov zdravotný stav nezlepšili a po troch dňoch agónie zomrel. Zúfalí rodičia Antonio a Carmela sa po smrti syna rozhodli pre gesto neuveriteľnej lásky a solidarity a darovali jeho orgány. Malý Santo tak po smrti zachránil život ďalším piatim ľuďom.

Viac o téme: úmrtieDrámaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu