Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dve filmové spoločnosti z Ruska obvinili za porušenie zákona o propagácii LGBT

(Zdroj: Gettty Images)

MOSKVA - Dve filmové distribučné spoločnosti z Ruska - Restream Media a Kinopoisk - sú obvinené z porušenia ustanovení ruského zákona zakazujúceho "propagandu LGBT". Oznámil to moskovský súd na svojej internetovej stránke. Informuje podľa agentúry Reuters.

Rusko vlani sprísnilo právne ustanovenia v oblasti propagácie LGBT, o ktorej ruský prezident Vladimir Putin hovorí ako o dôkaze morálneho úpadku Západu, konštatuje Reuters. Oznámenie na internetovej stránke súdu spresňuje, že voči týmto distribučným spoločnostiam boli vznesené obvinenia z propagácie netradičných sexuálnych vzťahov a zmeny pohlavia. Zároveň informuje, že rovnaké obvinenia boli vznesené aj voči manažérom spoločností.

archívne video

Kaščák na podujatí pri príležitosti 1. výročia útoku na Zámockej (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Spoločnosť Kinopoisk patrí ruský internetovému koncernu Yandex, ktorý je kótovaný na americkej burze Nasdaq. Väčšinovým vlastníkom Restream Media je gigant poskytujúci digitálne služby Rostelecom. Obe spoločnosti boli v minulosti opakovane pokutované za porušenie rovnakého zákona, ktorý zakazuje "predvádzanie" LGBT vzťahov mladistvým. Konkrétne išlo o to, že filmy "Denník Bridget Jonesovej" a "Úplní cudzinci" nemali označenie, že nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Hovorkyňa spoločnosti Kinopoisk uviedla, že aktuálne obvinenie vzniesli úrady po uvedení amerického televízneho seriálu "Supergirl" (Superdievča), v ktorom sa vyskytuje vzťah medzi osobami rovnakého pohlavia. Dodala, že firma plánuje rozhodnutie súdu napadnúť.

Viac o téme: PropagáciaVladimir PutinLGBTPorušenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu