Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Postavil sa pred zrkadlo a zhnusil sa sám sebe: FOTO neskutočnej prirodzenej premeny

Ross Gardner zmenil svoj život Zobraziť galériu (2)
Ross Gardner zmenil svoj život (Zdroj: Foto: Facebook/Ross Gardner)

FLORIDA - Ross Gardner (39) viedol veľmi nezdravý životný štýl, ktorý ho priviedol do nepríjemnej životnej situácie. Keď sa jedného dňa postavil pred zrkadlo, bol zhrozený z pohľadu na samého seba. Vtedy prišlo vytriezvenie. Rozhodol sa zmeniť svoj život, a tak sa pustil na ťažkú cestu za vysnívaným cieľom.

Keď bol Ross mladší, pracoval ako čašník na Floride. Po dlhých zmenách ho ale nečakala žiadna športová aktivita alebo niečo podobné. Jeho životný štýl bolo dlhé flámovanie do ranných hodín, konzumovanie nezdravého jedla a pitie alkoholu. Denne dokázal prijať aj 15 000 kalórií. Počas piatich rokov sa tak jeho váha vyšplhala na úctyhodných 180 kg. 
 
Prišiel ale deň, kedy sa Ross pozrel do zrkadla a bol znechutený sám zo seba. "Nespoznal som osobu, ktorá sa na mňa pozerala zo zrkadla. Bol som obrovský." Pomoc sa ale rozhodol vyhľadať až po tom, čo si musel zakúpiť dve letenky na let na Bahamy pre jeho veľkosť. Navštívil odborníka, ktorý sa venuje zdravému životnému štýlu a ten mu na rovinu povedal, že keby sa nerozhodol zmeniť svoj prístup, bol by do troch rokov mŕtvy. 
 
 
Úplne prvé, čo zmenil, bol spôsob stravovania. Nechal si vysvetliť aké sú dôležité zdravé potraviny, a čo telu spôsobujú rýchle občerstvenia a všetko, čo on dovtedy považoval za dobré jedlo. Vynechal alkohol aj cigarety. Keď začala hmotnosť klesať, začal navštevovať pravidelne posilňovňu. To mu ostalo dodnes a vidieť cvičiť ho môžu ľudia šesť až sedemkrát do týždňa. "Konečne som si uvedomil, čo som robil svojmu telu. Mojich starých 15 000 kalórií som vymenil za 2 500. Dosiahol som neskutočnú zmenu. Ručička na váhe dnes ukazuje 89 kg," konštatuje spokojný Ross.
 
Postavil sa pred zrkadlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Ross Gardner)
Strata viac ako polovice telesnej hmotnosti ho ale prinútila pre nadbytok kože podstúpiť chirurgický zákrok, pri ktorom mu ju odstránili. "Moje brucho kleslo až ku kolenám. Musel som ho zaprávať do treniek, bolo to veľmi ponižujúce," spomína. 
 
Bola to dlhá a náročná cesta, ktorá ale stála zato. "Cítim sa ako nový človek." Ross začal navštevovať medicínu, kde chce skončiť ako chiropraktik. Chce tak pomáhať ľudom s podobným problémom, s akým bojoval aj on. "Chcem každému dokázať, že nikdy nie je neskoro, aby sa váš život zmenil," dodáva. 
 
 
 
Viac o téme: ChudnutieObezitaDiéta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu