Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Potupný trest v jojkárskej šou: Neskutočne ho ponížili!

Kysučana Libora v šou poriadne ponížili. Zobraziť galériu (5)
Kysučana Libora v šou poriadne ponížili. (Zdroj: T Joj)

BRATISLAVA – Toto sa len tak nevidí! V jojkárskej šou Návštevníci už diváci zažili všeličo, ale takýto potupný trest, aký dostane jeden zo súťažiacich dnes večer, to tu ešte nebolo. Pozrite, ako ho ponížili pre kúsok jedla!

Ponížili ho do špiku kostí! Súťažiaci v jojkárskej šou Návštevníci sa stravujú veľmi skromne a často ich trápi hlad, najmä mužov. Zo všetkých hráčov pociťuje tento nedostatok jedla najviac robotný Kysučan Libor, ktorý deficit jedla nezvládol a ponúkol sa špekáčikmi, ktoré si priniesli majstri.

Tento jeho skutok však neostal nepotrestaný. Len pár hodín po krádeži sa na panstve objavil kastelán, aby mu za jeho zločin udelil adekvátny trest. „Ja som sa dozvedel, že sa tu kradlo. Majstri majú svoje jedlo, a keď zoberieme niečo, čo nám nepatrí, pokladáme to za krádež,“ začal.

Keď začal menovať tresty, ktoré Liborovi hrozia, súťažiaci boli vydesení. „Z trestného zákonníka platného pre panstvá grófa Pálffyho: Ak sa tovariš previní krádežou voči majstrovi, je to zneváženie funkcie a je neprípustné, aby ďalej pokračoval v remesle. S okamžitou platnosťou je degradovaný na učňa bez možnosti pokračovať na majstrovskom diele. Previnenému je na znak hanby vypálený horúcim železom symbol zlodeja – Z. Tresty, pre takto závažné zločiny sú takéto: odseknutie dvoch prstov z ruky, ktorá kradla, odseknutie ucha, dereš, hladomorňa o vode a chlebe alebo klietka hanby,“ vymenoval kastelán.

Spomedzi všetkých hrozivo znejúcich scenárov vybral Liborovi trest, ktorý mu nijako fyzicky neuškodil, no na druhej strane ho úplne ponížil. Okrem toho, že Kysučan prišiel o možnosť uchádzať sa o titul majstra, nesmie sa zdržiavať v kuchyni ani v jedálni, jesť a piť môže len chlieb a vodu, na čele bude mať nakreslené písmeno Z ako zlodej a spať bude v kúte na zemi, pričom nad hlavou bude mať na stene napísané heslo „Tu spí zlodej“.

„Ja som sa cítil byť ponížený, keď som ho videl, keď si kľakol. Mne to bolo tak trápne. Neviem, či si to niekto všimol, ja som sa otočil chrbtom,“ zdôveril sa  pred kamerami Ňufi. Šokovaní boli aj ostatní obyvatelia panstva, až na Pavlínu, ktorá si Liborovu potupu očividne vychutnávala plnými dúškami. „Keď Libor kľačal pred pánom kastelánom, že mu kreslil to Z na čelo, mne bolo do smiechu. Ja som mala také kútiky, že mi bolo do smiechu. Že na svoju hlúposť doplatil. Bavilo ma to veľmi a ja viem, že je to odo mňa strašne hnusné a som škodoradostná v tomto, ale keď som písala na stenu, že tu spí zlodej, tak som si to užívala,“ dodala tmavovláska. Ako sa k prísnemu trestu postavil Libor sa dozviete už v dnešnej epizóde Návštevníkov na Jojke!

Viac o téme: Návštevníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu