Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mal to byť ich životný surferský zážitok, skončilo to tragédiou: V dovolenkovom raji zavraždili troch turistov

Surfistov našli s prestrelenými hlavami. Zobraziť galériu (4)
Surfistov našli s prestrelenými hlavami. (Zdroj: Instagram)

MEXIKO - Keď nedorazili do svojho dovolenkového ubytovania, matka Jakea (30) a Calluma (33), Robinsonovcov kontaktovala úrady. Teraz sa dozvedela krutú pravdu: Jej synovia a ich priateľ sa stali obeťami násilného zločinu v Mexiku. V piatok sa tri telá našli v studni na pláži v štáte Baja California.

Spolu s priateľom Jackom Carterom Rhoadom (30), Američanom, si bratia z Austrálie dohodli stretnutie v Mexiku. Trojica chcela surfovať neďaleko obľúbeného turistického mestečka Ensenada. Ale od 27. apríla ju už nikto nevidel. Potom prišlo šokujúce zistenie.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Telá už boli v pokročilom štádiu rozkladu, ale ich oblečenie a „špecifické telesné charakteristiky“ naznačovali, že ide o trojicu surfistov.

Telá potom v nedeľu oficiálne identifikovali príbuzní, uviedla prokuratúra. Potvrdili sa tak podozrenia, že títo traja muži sa počas cesty stali obeťami násilného trestného činu.

Všetky telá mali „dieru v hlave spôsobenú projektilom strelnej zbrane,“ uviedla prokurátorka Maria Elena Andrade Ramirezová. Strelné rany naznačovali vraždu v štýle popravy.

Mal to byť ich
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: X)

Našli sa nábojnice, podozrivých chytili

Vyšetrovatelia na mieste na útese v Tichomorí dokonca objavili štvrté telo. Štvrtým mŕtvym mužom je vraj farmár, na ktorého pozemku sa neďaleko našlo vyhorené auto troch turistov.

Mal to byť ich
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Karen Castaneda)

Pozadie smrti sa teraz vyšetruje. Ako oznámila prokurátorka Ramirezová, v súčasnosti prebieha vyšetrovanie, či nedošlo k pokusu o krádež auta turistov. Mexické úrady spolupracujú s FBI a austrálskou ambasádou. Traja podozriví už boli zadržaní. Na mieste nálezu auta našli vyšetrovatelia niekoľko nábojníc.

Baja California je obľúbenou dovolenkovou destináciou pre surfistov. Štát, ktorý hraničí s USA, je tiež silne zasiahnutý drogovým násilím.

Mal to byť ich
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Karen Castaneda)

V meste Ensenada na Baja California v nedeľu proti násiliu protestovali desiatky surfistov. Zdvihli surfy so sloganmi ako „Pláže, bezpečnosť, sloboda, mier“ a „Žiadne ďalšie úmrtia“.

Kriminálne násilie v Mexiku spôsobilo smrť 450 000 ľudí a od konca roku 2006 viedlo k zmiznutiu viac ako 100 000 ľudí.

Viac o téme: VraždaMexikoSurfisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu