Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nový investor v Topoľčanoch zamestná 100 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA – Spoločnosť Brand Food zamestná v Topoľčanoch 100 ľudí. V októbri tu nájde prácu 50 ľudí a v horizonte 12 mesiacov prijme do výroby ďalších 50 zamestnancov. Brand Food je celoslovenským lídrom v oblasti spracovania slnečnice a ďalších komodít. „Doteraz firma v regióne preinvestovala viac než 1,4 milióna eur prevažne do nových technológií s perspektívou ďalšieho rastu najmä v oblasti výroby biopalív zo slnečnicového odpadu,“ informoval hovorca spoločnosti Adam Parišek.

Podľa údajov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny dosiahla v auguste miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Topoľčany 11,34 percent, čo je 4 198 ľudí bez práce.

Spoločnosť Brand Food s.r.o. vznikla v októbri 2009 v Topoľčanoch. Jej hlavným podnikateľským zámerom bola distribúcia potravín na Slovensku, v Česku a Maďarsku. V priebehu jedného roka sa aktivity spoločnosti rozrástli o obchod s komoditami - kryštálový cukor, repkový a slnečnicový olej v retailových baleniach a aj voľne uložené v cisternách pre spracovateľov. Nezanedbateľnú časť obratu spoločnosti tvorí obchodovanie s poľnohospodárskymi plodinami ako sú repka olejná, slnečnicové semená, sezam a podobne.

Momentálne firma pripravuje na ploche viac ako 1 800 metrov štvorcových spustenie výroby slnečnice lúpanej pre svojich zákazníkov v pekárenskom priemysle v rámci celej Európskej únie. Zároveň bude vyrábať biopalivá, kde sú hlavnou surovinou sú šupky zo slnečnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu