Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tusk a Mayová mali stretnutie, hovorili o potrebe znížiť napätie v rokovaniach o brexite

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová a predseda Európskej rady Donald Tusk sa dohodli dnes na stretnutí v Londýne, že sa pokúsia znížiť napätie v rokovaniach o britskom odchode z Európskej únie, najmä pri riešení "nevyhnutne ťažkých" záležitostí, ako je Gibraltár, informovala tlačová agentúra Reuters.

Citovala zdroj z EÚ, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Povedal, že Tusk a Mayová absolvovali dnes na Downing Street 10 v Londýne "priateľské" stretnutie, ktoré trvalo takmer dve hodiny.

"Dohodli sa, že počas procesu brexitu zostanú v pravidelnom styku, že budú mať konštruktívny prístup a že sa pokúsia znížiť napätie, ktoré môže vzrásť, keďže rokovania o niektorých záležitostiach, ako je Gibraltár, nevyhnutne budú ťažké," dodal.

Tusk pricestoval do Londýna iba deň na to, ako Európsky parlament schválil uznesenie o podmienkach procesu odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie a podobe konečnej dohody. EP súčasne podporil požiadavku hlavného vyjednávača EÚ pre brexit Michela Barniera, aby Británia Únii uhradila možno až 60 miliárd eur zo svojich záväzkov.

Viac o téme: Donald TuskTheresa MayováBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu