Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

SPOR medzi Kralevich a starostom Ružinova NEUTÍCHA: Padajú ďalšie obvinenia!

Daniela Kralevich a Martin Chren - starosta Ružinova Zobraziť galériu (2)
Daniela Kralevich a Martin Chren - starosta Ružinova (Zdroj: Ján Zemiar / Facebook D.K.)

BRATISLAVA - Daniela Kralevich vedie už dlhý čas "boj" proti starostovi Ružinova, ktorý jej dal zbúrať nepovolenú stavbu na bratislavských Zlatých pieskoch. Spor neutícha ani po 4 rokoch a aktuálne padajú ďalšie obvinenia.

Daniela Kralevich postavila stavbu na Zlatých pieskoch ešte koncom roka 2019 ako mobilný bioprojekt. Starosta Ružinova však túto stavbu označil za čiernu. Následne Stavebný úrad rozhodol o jej odstránení. V roku 2022 stavbu začali búrať. Daniela jeho tvrdenia vždy rázne odmietala a jasne prízvukovala, že pred piatimi rokmi splnila všetky ohlasovacie povinnosti. „Nebola to stavba kvôli tomu, že stála na betónových patkách. Rozmery týchto patiek boli 30 x 30 cm a boli postavené na zemskom povrchu,“ vyjadrila sa. Po tom, čo buldozéri zrovnali jej pozemok so zemou, zorganizovala tlačovku. Jej vtedajšie slová si môžete vypočuť nižšie:

Tlačovka Daniely Kralevich: Vyjadrila sa k zbúranej stavbe, starostovi poslala odkaz! (Zdroj: Vlado Anjel)

Daniela Kralevich podala na starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov, Martina Chrena, 3 žaloby a trestné oznámenie za zneužívanie právomoci verejného činiteľa. No a vyzerá to tak, konflikt medzi spomínanými osobami neutícha dodnes a módna návrhárka podáva ďalšie. Najnovšie ho obvinila, že je zlodej, ktorý jej odmietol vydať veci. „Zlodej Chren si pýta úschovné za veci, ktoré ukradol a do dnešného dňa ich odmieta vydať,“ napísala rozhorčene na sociálnu sieť Facebook s tým, že na neho podá ďalšie trestné oznámenie. Starosta sa voči tomuto tvrdeniu ohradil.

SPOR medzi Kralevich a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Maarty von B)

„Predmetná pani, ktorá sa v Ružinove “preslávila” okrem iného prevádzkovaním firmy s čiernou stavbou na Zlatých pieskoch, si takmer po roku a pol spomenula, že pri búraní tejto čiernej stavby sme uschovali nábytok z nej, a začala sa nie úplne slušným spôsobom dožadovať jeho vydania. Zariadenie predmetnej čiernej stavby sme, samozrejme, pripravení jej vydať. Pred búraním sme všetko zaprotokolovali, spísali, dokonca každý úkon nahrávali na video, aby nás ani náhodou nemohla obviniť, že sa niečo stratilo,“ uviedol.

„Avšak je logické, že ho nemôžeme vydať hocikomu. Dnes mi už volali z jedného média, či je pravda, že pani Daniela K. si bola pre svoje veci a odmietli sme jej ich vydať a sme teda, podľa jej slov, “zlodeji”. Pravda je taká, že pani Daniela K. si pre veci nebola. Prišla pre ne jej matka, ktorej ich však vydať nemôžeme. Veci totiž vydať môžeme len oprávnenej osobe, ktorá je splnomocnená konať v mene firmy, ktorej zbúraná čierna stavba patrila. Ak by sme ich vydali niekomu cudziemu, vtedy by len nastal problém. Matka pani Daniely síce argumentovala kúpnou zmluvou na tieto veci, no nedovolila nám ani len urobiť si z nej kópiu,“ prehlásil. Celé jeho vyjadrenie nájdete nižšie.

Viac o téme: Martin ChrenDaniela KralevichČierna stavba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu