Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Taliani bojujú v Alpách so SILNÝM vetrom: VIDEO Lanovky v tomto stredisku držia len ZÁZRAKOM!

Lyžiarske stredisko Breuil-Cervinia v talianskych Alpách bojuje s nepriaznivými podmienkami.
Lyžiarske stredisko Breuil-Cervinia v talianskych Alpách bojuje s nepriaznivými podmienkami. (Zdroj: Facebook/Smučanje, X/Mr C Geo and PE)

CERVINIA – V severozápadnej časti Talianska bojujú s nepriaznivými poveternostnými podmienkami. V čase veľkonočných sviatkov si zrejme lyžiari v tejto časti Álp veľmi neužijú. Súčasná situácia s vetrom je alarmujúca, pričom upevnené lanovky na zjazdovkách držia miestami len zázrakom.

archívne video

Lyžovačka na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách (Zdroj: TASR/František Iván)

Lyžiarske stredisko Breuil-Cervinia na severozápade Talianska si zrejme športovo naladení turisti v čase Veľkej noci neužijú. V tejto lokalite prevláda nepriaznivé počasie, pričom lanovky na niektorých vlekoch držia len zázrakom. Stredisko leží v nadmorskej výške na úpätí hory Matterhorn, pričom ho obklopujú jedny z najvyšších alpských vrcholov. Tento región je pre lyžiarov ako z rozprávky, no počasie mu momentálne bohužiaľ nepraje. 

Kalamita

Facebookový profil "Smučanje" pre nadšencov lyžovania uverejnil video, ktoré ukazuje pohľad na jeden z vlekov. Lanovkové sedačky držia vo vzduchu len zázrakom. Každú chvíľu bojujú so silným nárazovým vetrom. Viditeľnosť je takmer nulová a zjazdovka je za takýchto podmienok odstavená.

Ďalšie video z iného uhla ukazuje silný nárazový vietor vo vyšších miestach svahu. Priamo pod lanovkami sú už rozostavené zátarasy v prípade spustenia lavíny. Jeden odvážlivec sa ale predsa len spustil dole.

Nezlepší sa to

Počasie pre dnešný deň, o ktorom informuje On The Snow hovorí, že otvorená bola len jedna lanovka zo 16-tich. Cervinia má jedny z najvyššie položených zjazdoviek v Európe. Len od včerajšej noci napadlo v oblasti 60 cm nového snehu.

Analiese Drakeová uverejnila na Facebook video s popisom: "Toto nie sú včerajšie zábery. Stále sneží, cesty sú neprejazdné a všade ich odhŕňajú. Takto by to malo pokračovať až do pondelka," vyjadrila sa znechutene. 

Viac o téme: LanovkaKalamitaPočasieLyžiarske strediskoTalianskoLyžovanieBreuil-Cervinia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu