Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

3. ročník populárneho dm ženského behu láka, už sa prihlásilo takmer 800 žien

3. ročník populárneho dm ženského behu Zobraziť galériu (4)
3. ročník populárneho dm ženského behu (Zdroj: PR článok)

Rekreačné behanie už nie je len výsada mužov, za zdravím a lepšou kondíciou behajú milióny žien na celom svete. O rastúcom záujme žien o beh svedčia aj ich stúpajúce počty na slovenských podujatiach.

Aj pre stúpajúci počet behajúcich žien sa agentúra Be Cool v spolupráci so spoločnosťou dm drogerie markt rozhodla organizovať špeciálny beh určený výhradne ženám. Podujatie s názvom dm ženský beh má za sebou dva veľmi úspešné ročníky a v sobotu 27. septembra sa uskutoční už tretí. Prináša dve zásadné novinky. Zmenu miesta štartu a cieľa, ktoré nebude pri nákupnom centre Eurovea, ale na Hlavnom námestí v bratislavskom Starom Meste. Mení sa aj dĺžka dlhšej trate z 9 na 10 kilometrov, kratšia ostáva 4-kilometrová.

Centrom celého diania súvisiaceho s 3. ročníkom dm ženského behu bude v sobotu 27. septembra od 10.00 h Hlavné námestie, kde bude pripravený celodenný sprievodný program (napríklad dm beauty zóna, dm detská zóna, vystúpenia Mira Jaroša, Roba Pappa, Bystríka) venovaný predovšetkým nežnejšiemu pohlaviu. Štart behu na 4 km je o 15.00 h, o hodinu neskôr sa beží 10 km. Pre povzbudzujúcich oteckov a rodinných príslušníkov bude počas celého dňa k dispozícii „Fun zóna“, kde si budú môcť vytvoriť transparenty na povzbudzovanie bežiacich mamičiek.

Registrácia na dm ženský beh je v plnom prúde, každá zaregistrovaná bežkyňa sa môže tešiť na bohatý účastnícky balíček plný darčekov od partnerov podujatia a nádhernú medailu v cieli,“ pripomína riaditeľ pretekov Peter Pukalovič. „Účastníčky čaká jedinečná atmosféra, a kto bude mať záujem, aj originálne ružové tričko značky adidas s motívom pretekov a mottom Stvorená pre beh.“

Nie je náhoda, že podporujeme športové podujatie. Pravidelný pohyb a šport podstatne prispievajú k nášmu zdraviu, pohode a kráse, čo sú v dm ťažiskové témy. Všetky naše aktivity, ktoré predstavíme v rámci beauty zóny, majú aj silné prepojenie s naším sortimentom. Bežkyne i návštevníčky budú môcť ochutnať bio výrobky značky AlnaturA a vizážisti im skrášlia tvár i nechty našimi kozmetickými trendovými značkami alverde a s.he. Deti sa môžu tešiť na členov hliadky Veselé zúbky, ktorí im poradia, ako sa starať o chrup od útleho detstva,“ dopĺňa vedúca oddelenia marketingu dm drogerie markt Nicol Noseková program mimosúťažných aktivít, ktoré budú súčasťou dm ženského behu.

Vlani v 2. ročníku dm ženského behu štartovalo rekordných 880 žien a dievčat, 4 km zvládlo 494 bežkýň a 9 km iba o čosi menej – 386. Toľko bežkýň na špecializovanom behu určenom výhradne pre ženy ešte nikdy na Slovensku neštartovalo! Existuje veľká šanca, že tretí ročník dm ženského behu bude znova rekordný. Týždeň pred podujatím figurovalo v štartových listinách bezmála 750 mien a je predpoklad, že mnohé adeptky sa prihlásia na poslednú chvíľu.

O stúpajúcom počte behajúcich žien svedčí aj ich veľká účasť na 6. ročníku bratislavského nočného behu – Telekom Night Run – štartovalo ich až 1271, čo predstavuje podiel 37,05% spomedzi všetkých 3430 účastníkov. Behajú naozaj všetky vekové kategórie – na „nočáku“ testovalo svoju kondíciu 1045 dám do 39 rokov, 193 vo veku 40 až 49 rokov, presne 29 ich malo 50 až 59 rokov a odvahu nabrali i štyri vyše 60-ročné ženy.

Registrácia on-line na portáloch predpredaj.sk a bratislavamarathon.com sa skončí vo štvrtok 25. septembra, prihlásiť sa je možné aj osobne od pondelka 22. do piatku 26. septembra od 12.00 do 19.00 h v predajni bratislavamarathon running store v OC Retro na Nevädzovej 6 v Bratislave alebo v deň podujatia v sobotu od 10.00 do 13.00 h na Hlavnom námestí v centre Bratislavy. Bohaté štartové balíčky si môžu zaregistrované bežkyne vyberať tiež od pondelka do piatku od 12.00 do 19.00 h a v sobotu od 10.00 do 13.00 h na rovnakých miestach ako je registrácia,,“ pripomína šéf podujatia Peter Pukalovič.

Keďže sme spoločnosť s konceptom zodpovedného podnikania, pre nás je podstatnou súčasťou dm ženského behu sociálny projekt dm šport zóna. Jeho hlavná myšlienka je podpora aktívneho trávenia voľného času detí a mládeže. Výťažok z vyzbieraného štartovného na dm ženskom behu i dobrovoľné príspevky použijeme na dobudovanie športovej časti na vybranom ihrisku v Bratislave,“ konštatuje Nicol Noseková, vedúca oddelenia marketingu dm drogerie markt.

V rámci projektu dm šport zóna spoločnosť dm drogerie markt doteraz zveľadila športoviská v rámci detského ihriska na Fedinovej ulici v Petržalke a v športovom areáli na Nevädzovej ulici v Ružinove. Na oba projekty sa použili finančné prostriedky v celkovej výške 8805 eur.

Tento rok v budovaní športovísk pokračujeme. Presné miesto novej dm šport zóny oznámime na dm ženskom behu,“ uviedla Nicol Noseková.

Registrovať na Dm ženský beh sa môžete už dnes cez Predpredaj.sk

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu