Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Skupinka šiestich ľudí pobúrila verejnosť: Neuveríte, čo kvôli fotke robili s medvedími mláďatami!

(Zdroj: YouTube/ABC7Chicago)

SEVERNÁ KAROLÍNA – Ľudí na sociálnych sieťach pobúrila šestica, ktorá vyťahovala medvieďatá zo stromu, aby sa s nimi odfotila. Na miesto dokonca prišla aj polícia a biologička, ktorá uviedla, že jedno z mláďat bolo mokré a zrejme podchladené.

V utorok (16. apríla) neďaleko bytového komplexu v Buncombe County v Severnej Karolíne skupina šiestich ľudí vyťahovala medvieďatá zo stromov a pózovala s nimi na fotkách. Jedno z videí zachytáva skupinu stojacu pri plote a stromoch. Jeden z jej členov stojí pred plotom, drží medvieďa v náručí a pózuje pred kamerou. Ďalší člen skupiny sa načahuje za stromom a vyťahuje z neho medvedie mláďa.

Polícia, ktorá prišla na miesto činu, zavolala na pomoc biologičku Ashley Hobbsovú zo špeciálnej komisie pre prírodné zdroje v Severnej Karolíne. Príslušníci polície povedali, že keď prišli na miesto činu, našli iba jedno mláďa, no na záberoch ich bolo vidieť viac. Hobbsová uviedla, že mláďa bolo mokré a studené a museli ho umiestniť do rehabilitačného zariadenia. „Myslíme si, že medveď mal za sebou pravdepodobne dosť traumatický zážitok,“ povedala. Skupine údajne vysvetlila, aké nebezpečné a nezodpovedné bolo chytať medvedie mláďatá.

Počínanie skupiny odsúdil aj zakladateľ organizácie Help Asheville Bears Jody Williams. „Všetko pre selfie. Cítim sa zle kvôli mláďatám, cítim sa zle kvôli nevedomosti tých ľudí. Totálne sebectvo. Toto nie je to, o čom hovoríme, keď hovoríme o spolužití,“ uviedol. Ľudia na sociálnych sieťach boli rovnako rozhorčení. Jeden používateľ YouTube napísal: „Kto vychoval týchto ľudí. Taká neúcta k divokej prírode. Mali šťastie, že neprišla medvedica a nedala im lekciu.“ Ďalší poznamenali, že ľudia by mali nechať medvede na pokoji.

Viac o téme: StromMedvieďaBytový komplexSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu